Στη Γενεύη ο Άδωνις για τη σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Στη Γενεύη ο Άδωνις για τη σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Τον επιτυχή χειρισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού MERS που «υποδέχθηκε» το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας μας θα παρουσιάσει ο υπουργός Υγείας

Στη Γενεύη ο Άδωνις για τη σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
Από το θερμό -όχι λόγω θερμοκρασίας αλλά κυρίως λόγω... εκλογών- κλίμα της χώρας μας μεταβαίνει στην ήρεμη και συννεφιασμένη Γενεύη ο υπουργός Υγείας. Μετά τις αλλεπάλληλες χθεσινοβραδινές τηλεοπτικές του εμφανίσεις ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης αναχώρησε για την ελβετική πόλη όπου αρχίζει σήμερα η ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). 

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Ελλάδας θα έχει την τιμητική της κατά την εφετινή διεξαγωγή της 67ης Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΥ - εκτός απο τον υπουργό Υγείας θα βρίσκεται και η υφυπουργός κυρία Ζέττα Μακρή, ο εκπρόσωπος της χώρας στον Οργανισμό για την ψυχικη υγεία, κ. Παύλος Θεοδωράκης καθως και ανώτατα στελέχη του υπουργείου Υγείας. 
 
Κλείσιμο
Ο επικεφαλής της 8μελούς ελληνικής αντιπροσωπείας, κ. Γεωργιάδης, θα κληθεί να τοποθετηθεί για μείζονα θέματα δημόσιας υγείας. Με δεδομένο ότι η εφετινή Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί με φόντο την εξάπλωση του ιού της… Αραβικής χερσονήσου, του κορονοϊού MERS, ο έλληνας υπουργός βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση. 

Ο κ. Γεωργιάδης θα παρουσιάσει τον επιτυχή χειρισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού MERS που «υποδέχθηκε» το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας μας το Πάσχα, ωστόσο η ατζέντα των ομιλιών του διαμορφώνεται εκ των πραγμάτων και από την ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
 
Ο κ. Γεωργιάδης θα παραβρεθεί στην Συνέλευση του ΠΟΥ κατά τις δύο πρώτες ημέρες - την Τρίτη το βράδυ θα επιστρέψει στην Αθήνα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης