Κόντρα Άδωνι - γιατρών για τα αντιγριπικά εμβόλια

Κόντρα Άδωνι - γιατρών για τα αντιγριπικά εμβόλια

Ο ΙΣΑ έστειλε αναφορά στον Εισαγγελέα ζητώντας απάντηση από τον υπουργό Υγείας σε τρία ερωτήματα


Κόντρα Άδωνι - γιατρών για τα αντιγριπικά εμβόλια
Με αναφορά στον Εισαγγελέα για την έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων «απάντησε» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) στη δήλωση του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν έχει ενδεχομένως νόημα ο αντιγριπικός εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού στην παρούσα χρονική στιγμή – κι ενώ είχε προηγηθεί ανακοίνωση με την οποία ο πρόεδρος του ΙΣΑ , κ. Γιώργος Πατούλης χαρακτήριζε την σχετική δήλωση του υπουργού «άστοχη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία».

Μέσω της αναφοράς του προς τον Εισαγγελέα ο ΙΣΑ ζητεί από τον υπουργό Υγείας απαντήσεις σε τρία ερωτήματα: Ποιος είναι ο αριθμός των πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας; Πόσα εμβόλια υπάρχουν διαθέσιμα σήμερα στη χώρα, προκειμένου να εμβολιασθούν οι πολίτες αυτοί; Πόσα αντιγριπικά εμβόλια εισήχθησαν την τρέχουσα περίοδο στη χώρα μας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού;

Κλείσιμο
Στόχος των ερωτημάτων, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, δεν είναι η πρόκληση πανικού στους πολίτες, αλλά η ανάδειξη ενός σημαντικού ζητήματος που αφορά τη δημόσια υγεία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης