Nέοι βανδαλισμοί σε ξωκλήσια στην Κρήτη

Nέοι βανδαλισμοί σε ξωκλήσια στην Κρήτη

Oι άγνωστοι δράστες έσπασαν αρκετά στασίδια, εικόνες και διάφορα άλλα ιερά αντικείμενα, επιχείρησαν να τους βάλουν φωτιά με σκοπό να επεκταθούν οι φλόγες σε ολόκληρους τους ναούς

Nέοι βανδαλισμοί σε ξωκλήσια στην Κρήτη
Ένα ακόμη μπαράζ καταστροφών και εμπρησμών σε εκκλησίες της Κρήτης ερευνά η Ασφάλεια Ηρακλείου, που διαπιστώνει ότι οι βανδαλισμοί που είχαν γίνει προ μηνών συνεχίζονται. Οι υποψίες στρέφονται σε άτομα αραβικής προέλευσης, μια και έχουν βρεθεί μηνύματα γραμμένα με κάρβουνο στη συγκεκριμένη γλώσσα.

Οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν μέρα-μεσημέρι στα ξωκλήσια του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Παρασκευής τα οποία απέχουν μεταξύ τους 500 μέτρα στο δήμο Μινώα Πεδιάδος και, αφού έσπασαν αρκετά στασίδια, εικόνες και διάφορα άλλα ιερά αντικείμενα, επιχείρησαν να τους βάλουν φωτιά με σκοπό να επεκταθούν οι φλόγες σε ολόκληρους τους ναούς.

Κλείσιμο
Ευτυχώς, κάποιοι είδαν τον καπνό και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική που επενέβη εγκαίρως για να σβήσει τις δυο πυρκαγιές, πριν πάρουν επικίνδυνες διαστάσεις. Στους τοίχους των δυο ναών βρέθηκαν σύμβολα και μηνύματα που γίνεται προσπάθεια να μεταφραστούν για να εξακριβωθεί και το κίνητρο των δολιοφθορέων.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης