Κορινθία: Μία σύλληψη για ληστείες και κλοπές

Κορινθία: Μία σύλληψη για ληστείες και κλοπές

Μόνο τον τελευταίο μήνα η σπείρα που είχε «ρημάξει» τα σπίτια της περιοχής είχε διαπράξει διαρρήξεις με λεία αξίας 10.000 ευρώ


Κορινθία: Μία σύλληψη για ληστείες και κλοπές
Μόνο την περασμένη Τετάρτη, είχαν ληστέψει τους ιδιοκτήτες δυο σπιτιών και είχαν διαρρήξει άλλο ένα στην Κορινθία τα μέλη της σπείρας, στη δράση της οποίας έβαλαν τέλος οι αστυνομικοί του τμήματος Βραχατίου. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν διαπράξει τουλάχιστον άλλες δυο διαρρήξεις με λεία αξίας 10.000 ευρώ.

Η εξιχνίαση των υποθέσεων ξεκίνησε με τη σύλληψη ενός 22χρονου τσιγγάνου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Άλλοι τρεις τσιγγάνοι και ένας Αλβανός συνεργός τους αναζητούνται, αλλά δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.

Κλείσιμο
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι ενός ηλικιωμένου στο Παραδείσι Κορινθίας, τον ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού και άρπαξαν προσωπικά του αντικείμενα και ένα κυνηγετικό όπλο.

Το μεσημέρι, μπήκαν σε ένα σπίτι στο Κοκκώνι Κορινθίας ενώ οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν και άρπαξαν διάφορα αντικείμενα και ένα κυνηγητικό όπλο, με το οποίο πυροβόλησαν μία φορά στον αέρα όταν είδαν τους ιδιοκτήτες να επιστρέφουν! Το ίδιο απόγευμα διέρρηξαν άλλο ένα σπίτι στο Κοκκώνι, από το οποίο πήραν διάφορα εργαλεία.

Οι άλλες δυο διαρρήξεις είχαν γίνει την Τρίτη στον Άσσο Κορινθίας όπου διέρρηξαν ένα σπίτι και έκλεψαν διάφορα τιμαλφή και μία ηλεκτρονική συσκευή και το περασμένο Σάββατο στο Ζευγολατιό, όταν έκλεψαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές από άλλο ένα σπίτι.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, αλλά κατασχέθηκαν και άλλα αντικείμενα, η προέλευση των οποίων ερευνάται και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι προέρχονται από άλλες κλοπές. Ο 22χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης