Επτά συλλήψεις για εμπορία βρεφών - Σε εξέλιξη η έρευνα

Επτά συλλήψεις για εμπορία βρεφών - Σε εξέλιξη η έρευνα

Έντεκα ημερών αγοράκι θα πωλούσαν - Ανακοίνωση εξέδωσε το Νοσοκομείο Βόλου - Στους συλληφθέντες πέντε Βούλγαροι και δύο Έλληνες, ο ένας δικηγόρος

Επτά συλλήψεις για εμπορία βρεφών - Σε εξέλιξη η έρευνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται -από το πρωί της Παρασκευής- μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος εμπορίας βρεφών στη Μαγνησία, τον Αλίαρτο και τα Φάρσαλα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει επτά συλλήψεις, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για πέντε Βούλγαρους και δύο Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας είναι δικηγόρος. Μάλιστα, οι συλλήψεις έλαβαν χώρα στο Βόλο, στο δικηγορικό γραφείο του γνωστού δικηγόρου, τη στιγμή που ένας άντρας από το Πήλιο βρισκόταν εκεί και διαπραγματευόταν ένα βρέφος, συγκεκριμένα αγοράκι 11 ημερών, έναντι 5.000 ευρώ. 

Κλείσιμο
Η ανακοίνωση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου
Ανακοίνωση για το βρέφος, το οποίο φιλοξενείται από το βράδυ της Πέμπτης στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου, εξέδωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Καραμπάτσας, στην οποία αναφέρεται:

«Χθες, στις 11 το βράδυ, η Ασφάλεια έφερε στο νοσοκομείο 23χρονη Βουλγάρα με το νεογέννητο μόλις 11 ημερών αγοράκι της. Η μητέρα παρέμεινε φρουρούμενη από τα όργανα της τάξης το βράδυ στο νοσοκομείο και αποχώρησε σήμερα το πρωί συνοδεία αστυνομικών. Το παιδάκι, που γεννήθηκε στις 5/1/2014 στο νοσοκομείο μας και έφυγε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις 8/1/2014 με τη μητέρα του, φιλοξενείται από χθες βράδυ στο Τμήμα Πρόωρων του νοσοκομείου, χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας. Για το όλο θέμα, έχει ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-Volos.gr, η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αρχές έλαβαν μια πληροφορία που ήθελε ένα βρέφος 10 μόλις ημερών να έχει πέσει στα χέρια κυκλώματος εμπορίας. Οι πληροφορίες αυτές "φωτογράφιζαν" το δικηγόρο καθώς κι έναν άνδρα, ο οποίος είχε αποταχθεί από το Λιμενικό Σώμα από το 1981.

Οι Βούλγαροι που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι από τον καταυλισμό των Ρομά στον Αλμυρό Μαγνησίας, ενώ ο ένας εξ αυτών φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση της μικρής Μαρίας. Αξίζει να σημειωθεί πως στο γραφείο του δικηγόρου βρέθηκαν ακόμη τέσσερις φάκελοι με αγοραπωλησίες βρεφών.

Αστυνομικές δυνάμεις "θερίζουν" την περιοχή και αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης