Καταδίωξη για «κυνηγούς» μετάλλων που ρήμαζαν τον Ο.Σ.Ε.

Καταδίωξη για «κυνηγούς» μετάλλων που ρήμαζαν τον Ο.Σ.Ε.

Η ξαφνική αλλαγή πορείας από δύο αγροτικά φορτηγάκια, μόλις οι οδηγοί τους αντιλήφθηκαν το μπλόκο της Ο.Π.Κ.Ε. στην περιοχή Μαΐστρο της Αλεξανδρούπολης, έκανε τους αστυνομικούς να υποψιαστούν ότι κάτι ύποπτο έκρυβαν και ξεκίνησαν καταδίωξη. Σε έναν αγροτικό δρόμο, οι ύποπτοι εγκατέλειψαν το ένα από τα οχήματα και τράπηκαν σε φυγή.

Καταδίωξη για «κυνηγούς» μετάλλων που ρήμαζαν τον Ο.Σ.Ε.
Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν στο εσωτερικό τους 28 μεταλλικούς στρωτήρες βάρους ενός τόνου και 680 κιλών, που είχαν «ξηλωθεί» από σιδηροδρομική γραμμή του Ο.Σ.Ε.! Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό των «κυνηγών» μετάλλων και δυο από αυτούς ηλικίας 17 και 20 χρόνων συνελήφθησαν λίγο αργότερα. Αντίθετα, οι συνεργοί τους ηλικίας 18, 33 και 38 χρόνων κατάφεραν να διαφύγουν. Και οι πέντε έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία για κλοπές.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης κατηγορούμενοι για διακεκριμένη κλοπή και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των άλλων τριών. Οι στρωτήρες αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του Ο.Σ.Ε. και το φορτηγάκι των δραστών κατασχέθηκε.

Κλείσιμο
*** Στην αποθήκη ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Μύρινα της Λήμνου τρύπωσαν δύο «κυνηγοί» χαλκού ηλικίας 37 και 50 χρόνων παραβιάζοντας με βαριοπούλα την είσοδό του και βάλθηκαν να ξηλώνουν τα ηλεκτρικά καλώδια χρησιμοποιώντας ένα σιδεροπρίονο, τρεις πένσες και διάφορα κατσαβίδια. Όμως, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης Μύρινας με την κατηγορία της απόπειρας κλοπής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης