ΕΟΠΥΥ: «Ρίχνουν γέφυρες» και ξεκινούν το διάλογο γιατροί και Άδωνις

ΕΟΠΥΥ: «Ρίχνουν γέφυρες» και ξεκινούν το διάλογο γιατροί και Άδωνις

Υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ξεκινά την Παρασκευή ο διάλογος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον υπουργό Υγείας για τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού

ΕΟΠΥΥ: «Ρίχνουν γέφυρες» και ξεκινούν το διάλογο γιατροί και Άδωνις
Υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ξεκινά την Παρασκευή ο διάλογος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον υπουργό Υγείας για τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού.

Με δεδομένη την απόφαση των γιατρών να συνεχίσουν την απεργία τους τουλάχιστον μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, τα αιτήματά τους εστιάζονται σε δύο άξονες: α) να μην υπάρξει κατάργηση μονάδων Υγείας και β) να μην υπάρξει αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.

Κλείσιμο
Δεδομένη, ωστόσο, είναι και η αποφασιστικότητα του Άδωνι Γεωργιάδη να μην «παγώσει» η μεταρρύθμιση κατά τη διάρκεια του διαλόγου μεταξύ υπουργείου Υγείας και γιατρών.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι ούτε το δεύτερο αίτημα των γιατρών, «να μην ισχύσει το πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης», μπορεί να ισχύσει, γιατί είναι δομικό στοιχείο της μεταρρύθμισης.

Επανέλαβε πάντως ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών.

Σημειώνεται ότι αύριο συνεδριάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ με τους προέδρους των κατά τόπους συλλόγων, προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον τον κινητοποιήσεων στον Οργανισμό.

Συνέχιση της απεργίας για ακόμη τέσσερις ημέρες προτείνουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σε Αθήνα και Πειραιά, οι σύλλογοι των οποίων (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ Αττικής και ΣΕΥΠΙΚΑ Πειραιά) πραγματοποιήσαν χθες κοινή γενική συνέλευση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης