Ιδρύεται «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων»

Ιδρύεται «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων»

Στην πρώτη συνέλευση συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα, οι τελευταίες λεπτομέρειες του καταστατικού, αλλά και ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων της Ομοσπονδία

Ιδρύεται «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων»
Και το όνομα αυτής : «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων». Ακριβώς 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό, οι πολιτιστικοί σύλλογοι γηγενών Μακεδόνων, οργανώνονται Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων είναι γεγονός, με στόχο τη διαφύλαξη και τη διάδοση της αυθεντικής μακεδονικής παράδοσης και την αντιμετώπιση της φιλοσκοπιανής προπαγάνδας, που αμφισβητεί ευθέως την ελληνικότητα Μακεδόνων και Μακεδονίας.

Στην πρώτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους στην Νάουσα, συμμετείχαν αντιπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων από όλους τους νομούς της Μακεδονίας, αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι Μακεδόνων Ελλήνων από άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Κλείσιμο
Όπως έγινε γνωστό, συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα, οι τελευταίες λεπτομέρειες του καταστατικού, αλλά και ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας κ.α. Παράλληλα ανακοινώθηκε πως κάθε χρόνο, αρχές Οκτωβρίου, θα πραγματοποιείται μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη. Για συμβολικούς λόγους, έδρα της Π.Ο.Π.Σ.ΜΑ.  έχει οριστεί η Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου  Αλεξάνδρου.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης