Ροδόπη: Τραγική κατάληξη για 16χρονο αγνοούμενο

Ροδόπη: Τραγική κατάληξη για 16χρονο αγνοούμενο

Πήγαν με τη μητέρα του στην Κομοτηνή για φάρμακα - Ο έφηβος ήταν μουγκός -  Κατέληξε από το κρύο - Απαρηγόρητοι οι γονείς του

Ροδόπη: Τραγική κατάληξη για 16χρονο αγνοούμενο
Με το που ειδοποιήθηκε η αστυνομία για την εξαφάνιση του 16χρονου Χουσνί Χαλήλ του Σαλήμ στις 4.40 τα ξημερώματα της Τρίτης οι άνδρες της ΕΜΑΚ άρχισαν συντονισμένα την αναζήτηση κινητοποιώντας ταυτόχρονα Πυροσβεστική Υπηρεσία και Ομάδα Διάσωσης. Το νεαρό αγόρι ζούσε με την οικογένεια του στον Ίασμο και ήταν μουγκό. Όμως η εξαφάνισή του έγινε από τον οικισμό του Ηφαίστου αργά το βράδυ της Δευτέρας, όπου βρέθηκε από χθες ο έφηβος μαζί με τη μητέρα του Χασιζέ και φιλοξενήθηκαν σε σπίτι συγγενών, προκειμένου να διεκπεραιώσουν δουλειές στην Κομοτηνή. 

«Ήρθαμε στην Κομοτηνή για να πάμε στο ΙΚΑ για φάρμακα, αλλά δεν καταφέραμε να κάνουμε τη δουλειά μας», θα πει η μητέρα του με τα λίγα ελληνικά που γνωρίζει, εξηγώντας τους λόγους που αποφάσισαν αποφάσισαν να μείνουν μία νύχτα στην Κομοτηνή. 

Κλείσιμο
Ο πατέρας του 16χρονου Σαλήμ, που επίσης είναι μουγγός και η αδερφή του Αιγκιούν έμειναν πίσω στον Ίασμο. Ειδοποιήθηκαν όμως από τη μητέρα και βρέθηκαν όλοι στον Ήφαιστο συμμετέχοντας στην αγωνιώδη αναζήτηση του αγοριού που ενώ πήρε τα φάρμακά του κανονικά και πήγε για να κοιμηθεί το βράδυ, σηκώθηκε βγήκε έξω από το σπίτι και περιπλανιόταν στον οικισμό χωρίς να τον πάρουν είδηση. Με νοήματα ο κ. Σαλήμ προσπαθεί να μας εξηγήσει ότι «πρώτη φορά φεύγει το παιδί μόνο του» και η αγωνία είναι έκδηλη. 

Το παιδί άκουγε αλλά δε μπορούσε να μιλήσει, παρουσίαζε και άλλα προβλήματα υγείας, ενώ υποστηρίζονταν από τους γονείς του, που εξυπηρετούσαν ακόμα και τις βασικές του ανάγκες. Κοιμήθηκε στο σπίτι της θείας του κάνοντας το καθημερινό του πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες των οικείων του που δεν κατάλαβαν πότε ξύπνησε και βγήκε από το σπίτι, ενώ είχε και φοβία με το σκοτάδι. 

Επί 15 ώρες η επιχείρηση απέβη άκαρπη αφού ίχνη του νεαρού δεν βρέθηκαν πουθενά. Η αγωνία από την μητέρα, τις θείες και τα δικά του πρόσωπα ήταν μεγάλη, γιατί το κρύο ήταν τσουχτερό και το παιδί έφυγε ξυπόλητο και με ρούχα ακατάλληλα για τόσο χαμηλές θερμοκρασίες. 

Η ΕΜΑΚ, ειδικά οχήματα της πυροσβεστικής κάτω από το συντονισμό της αστυνομίας, η ομάδα διάσωσης Κομοτηνής δημιούργησαν μια μεγάλη ακτίνα χτενίζοντας την ευρύτερη περιοχή του Ηφαίστου όπου εθεάθη για τελευταία φορά στις 11.30 το βράδυ της Δευτέρας το νεαρό αγόρι. Ανάστατος ήταν και ολόκληρος ο οικισμός, κάτοικοι του οποίου βοηθούσαν στις έρευνες, αφού γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την περιοχή τους. Οι ώρες περνούσαν όμως επικίνδυνα για τον έφηβο, που ήδη βρίσκονταν ένα 24ωρο στο ύπαιθρο με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν βαθμούς υπό το μηδέν.

Μέχρι που ακούστηκε το δυσάρεστο νέο από το μέλος της ομάδας διάσωσης Αλέκο Βαρελά που βρήκε τον άτυχο νέο παγωμένο σε παρακείμενο χωματόδρομο απέναντι από την πανεπιστημιούπολη και σε μακρινή απόσταση από το σπίτι όπου φιλοξενήθηκε. Το παιδί ήταν πεσμένο πλάγια ημίγυμνο σαν να κοιμόταν. Οι διασώστες απορούν πως δεν τι είδαν αφού είχαν περάσει από το συγκεκριμένο χωράφι τουλάχιστον δύο φορές. Το πιο πιθανό είναι να κινείτο και να έπεσε μετά στο σημείο εκείνο, όταν το εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του.

Διαβάστε περισσότερα στο www.e-evros.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης