Προς κινητοποιήσεις διαρκείας γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ

Προς κινητοποιήσεις διαρκείας γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ

Οι εκπρόσωποι του ιατρικού και του υγειονομικού προσωπικού υπογραμμίζουν ότι, εάν το υπουργείο Υγείας επιμείνει στην κινητικότητα-διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο προσωπικό του Οργανισμού, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας

Προς κινητοποιήσεις διαρκείας γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ
Αντιμέτωποι με επ' αόριστον απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών και των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ κινδυνεύουν να βρεθούν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού.

Οι εκπρόσωποι του ιατρικού και του υγειονομικού προσωπικού υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι, εάν το υπουργείο Υγείας επιμείνει στην κινητικότητα-διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο προσωπικό του Οργανισμού, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας.
 
Κλείσιμο
Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Γιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) έχει προκηρύξει για την επόμενη εβδομάδα επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, κατά τις ημέρες Δευτέρα 25, Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Νοεμβρίου.
 
Επίσης, την ερχόμενη Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 του μηνός, θα απεργήσουν και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, ενώ θα συμμετάσχουν και στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης (11 π.μ.).
 
Οι γιατροί ζητούν να μεταφερθούν αυτόματα στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, χωρίς να εφαρμοστεί το καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας, ενώ τόσο οι ίδιοι όσο και οι λοιποί εργαζόμενοι τάσσονται υπέρ της πρότασης της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να παραμείνει ο Οργανισμός πάροχος και αγοραστής υπηρεσιών Υγείας.

Επιπλέον, γιατροί και εργαζόμενοι μέσω των εκπροσώπων τους καταγγέλλουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για μεθοδευμένη κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και παράδοσή της σε επιχειρηματικά ιδιωτικά συμφέροντα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης