Ο Βρετανός Stephen Fry θέλει τα μάρμαρα του Παρθενώνα πίσω στην Ελλάδα!

Ο Βρετανός Stephen Fry θέλει τα μάρμαρα του Παρθενώνα πίσω στην Ελλάδα!

«Ας γίνουμε μία κομψή χώρα. Ας δημιουργήσουμε μία έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο για την οποία θα μπορούμε να είμαστε παραπάνω από περήφανοι, η οποία θα δείχει πώς συντηρήσαμε αυτά τα εκπληκτικά μάρμαρα και τη μεταφορά τους πίσω στο νέο, μεγαλοπρεπές Μουσείο της Ακρόπολης...»

Ο Βρετανός Stephen Fry θέλει τα μάρμαρα του Παρθενώνα πίσω στην Ελλάδα!
Υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα επιχειρηματολόγησε, σε ομιλία του για τον οργανισμό Intelligen, ο γνωστός Βρετανός ηθοποιός, συγγραφέας, δημοσιογράφος και κωμικός -μεταξύ άλλων- Stephen Fry.

Με ακλόνητα επιχειρήματα, ο γνωστός καλλιτέχνης εξηγεί γιατί τα μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα! «Ας γίνουμε μία κομψή χώρα. Ας δημιουργήσουμε μία έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο για την οποία θα μπορούμε να είμαστε παραπάνω από περήφανοι, η οποία θα δείχει πώς συντηρήσαμε αυτά τα εκπληκτικά μάρμαρα και τη μεταφορά τους πίσω στο νέο, μεγαλοπρεπές Μουσείο της Ακρόπολης... Μπορούμε να τους δείξουμε ότι παρά το γεγονός ότι η σφοδρή οικονομική κρίση που διανύουν δείχνει πως εκείνοι μας χρωστούν, εμείς δε θα είμαστε ποτέ μα ποτέ σε θέση να ξεπληρώσουμε στην Ελλάδα όλα όσα της οφείλουμε».

Κλείσιμο
Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης