Ολοκληρώθηκε η πορεία στο κέντρο - Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι

Ολοκληρώθηκε η πορεία στο κέντρο - Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι

Λίγο πριν τις 15.30 ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο εργαζόμενοι στο Δημόσιο, πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου και μέλη της ΟΛΜΕ

Ολοκληρώθηκε η πορεία στο κέντρο - Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι
Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη του ωραρίου έχει κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας - κινητικότητας που, όπως υποστηρίζει, «επιτείνει τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών και οδηγεί στην απόλυση και την ανεργία χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους».

Με σύνθημα «δε θέλουμε δουλειές, δε θέλουμε δουλειά, θέλουμε Wi-Fi για όλη τη χρονιά» οι 500-600 διαδηλωτές που βρέθηκαν νωρίτερα έξω από τη Βουλή διαμαρτυρήθηκαν
ενάντια στη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα στο Δημόσιο. 
Κλείσιμο

Λίγο πριν τις 15.30 ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο εργαζόμενοι στο Δημόσιο, πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου και μέλη της ΟΛΜΕ.

Οι δρόμοι που είχαν κλείσει λόγω της κινητοποίησης έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια. Παράλληλα, στα Προπύλαια βρέθηκαν και οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου και μέλη της ΟΛΜΕ.

Το ΠΑΜΕ ξεκίνησε πορεία από την πλατεία Ομονοίας στα Προπύλαια. Με το που έφθασαν ενώθηκαν με τους υπόλοιπους και ξεκίνησαν την πορεία τους προς τη Βουλή.

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και οι σχολικοί φύλακες έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ βρέθηκαν και αυτοί στη Βουλή.


















Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει επίσης την ενεργοποίηση της τροπολογίας των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία οδηγούνται σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ «με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν απογράφησαν καθώς απεργούσαν».

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση κατάργησε την ειδικότητα των Σχολικών Φυλάκων και 'πέταξε' τους εργαζόμενους στο δρόμο, θέτοντας τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας και την ίδια στιγμή άφησε 'ξέφραγα αμπέλια' τα σχολεία με κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και παρέδωσε τη Δημόσια περιουσία σε όσους επιθυμούν να εισβάλουν στους χώρους των σχολείων να καταστρέψουν και να λεηλατήσουν».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης