«Έπεσε» ξανά το σύστημα της e-syntagografisi

«Έπεσε» ξανά το σύστημα της e-syntagografisi

Ταλαιπωρία και καθυστερήσεις στα ιδιωτικά και δημόσια ιατρεία

«Έπεσε» ξανά το σύστημα της e-syntagografisi
Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί για μια ακόμη φορά το σύστημα e-syntagografisi της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, προκαλώντας ταλαιπωρία και καθυστερήσεις στα ιδιωτικά και δημόσια ιατρεία όπου οι ασφαλισμένοι προσέρχονται για να λάβουν ιατρικές συνταγές.
 
Η ΗΔΙΚΑ, ο αρμόδιος φορέας για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση,  εξέδωσε την  Τρίτη την παρακάτω ανακοίνωση:

Κλείσιμο
«Σας ενημερώνουμε ότι οι εκτελέσεις συνταγών μέσω API και ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρουσιάζουν καθυστερήσεις. Μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος, η εκτέλεση συνταγών μπορεί να γίνεται και χειρόγραφα».
 
Είχαν προηγηθεί μικροπροβλήματα στο σύστημα και τις προηγούμενες ημέρες, αλλά οι τεχνικοί τα αντιμετώπιζαν. Η «ρίζα του κακού» εντοπίζεται, όπως και τις άλλες φορές εμπλοκής του συστήματος, στην εισαγωγή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων στην e-syntagografisi – τα πρωτόκολλα είναι μνημονιακή υποχρέωση και ορίζουν τις ενδεδειγμένες και αποζημιούμενες θεραπείες που μπορεί να λάβει κάθε φορά ο ασφαλισμένος ανάλογα με την πάθησή του.
Στελέχη του υπουργείου Υγείας αναφέρουν πως κάθε προσπάθεια ένταξης κάποιου θεραπευτικού πρωτοκόλλου από τον περασμένο Σεπτέμβριο οδηγούσε σε «πτώση» του συστήματος. Το αποτέλεσμα είναι η ένταξη των πρωτοκόλλων να προχωρά με ρυθμούς χελώνας το τελευταίο δίμηνο.
 
Ωστόσο, αυτή τη φορά οι αρμόδιοι της ΗΔΙΚΑ δεν περιορίστηκαν στη διαπίστωση του προβλήματος. Σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση του φορέα, η ΗΔΙΚΑ προέβη σε προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει το έργο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και υποστήριξης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης