«Θέατρο κατ' Οίκων» από το Εθνικό Θέατρο για ηλικιωμένους, ανάπηρους και κρατούμενους

«Θέατρο κατ' Οίκων» από το Εθνικό Θέατρο για ηλικιωμένους, ανάπηρους και κρατούμενους

Η πρώτη δράση φιλοξενείται από το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων

«Θέατρο κατ' Οίκων» από το Εθνικό Θέατρο για ηλικιωμένους, ανάπηρους και κρατούμενους

Το θεσμό του «Θέατρο κατ' Οίκων» εγκαινιάζει το Εθνικό Θέατρο στην Αθήνα μετά την επιτυχία που σημείωσε η εφαρμογή του στη Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια να έρθει κοντά στη θεατρική πράξη ένα μεγάλο κομμάτι των κοινωνικά ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων.

Το «Θέατρο κατ' Οίκων» αφορά πολίτες που αδυνατούν να φτάσουν ως τις θεατρικές σκηνές λόγω μεγάλης ηλικίας, αναπηρίας, νοσηλείας, παραμονής σε ίδρυμα ή εγκλεισμού σε σωφρονιστικό κατάστημα καθώς και άτομα που λαμβάνουν υπηρεσίες απεξάρτησης και προβλέπει τη συμμετοχή τους στη θεατρική διαδικασία μέσα από δρώμενα που γίνονται στο χώρο τους. 
Κλείσιμο

Η πρώτη δράση φιλοξενείται από το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων με ένα διαδραστικό θεατρικό εργαστήρι με τίτλο: «Άστεγος: μια έννοια προς εξερεύνηση».

Το εργαστήριο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ και απευθύνεται στα μέλη του, συγκεκριμένα σε άτομα που λαμβάνουν υπηρεσίες απεξάρτησης από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια. 

Το εργαστήρι συντονίζουν  η κα. Στέλλα Ράπτη, ηθοποιός - υπεύθυνη του Θεάτρου Κατ’ Οίκων, και η κα. Ιωάννα Βαλσαμίδου, ως ψυχοδραματίστρια - προσωπικό θεραπείας Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης