Με έξωση απειλείται σε «ηλικία» 100 ετών το Κρατίκο Ωδείο Θεσσαλονίκης

Με έξωση απειλείται σε «ηλικία» 100 ετών το Κρατίκο Ωδείο Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνής επιχειρηματικός όμιλος διεκδικεί το κτίριο ιδιοκτησίας ΙΚΑ έναντι υψηλότατου τιμήματος

Εκλογές στην Αυστραλία
Με έξωση απειλείται σε «ηλικία» 100 ετών το Κρατίκο Ωδείο Θεσσαλονίκης
Αντιμέτωπο με το φάσμα της έξωσης βρίσκεται για άλλη μια φορά το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης λίγες ημέρες πριν την έναρξη των εορτασμών του για τη συμπλήρωση 100 ετών λειτουργίας, καθώς ήλθαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι διεθνής επιχειρηματικός όμιλος διεκδικεί το κτίριο ιδιοκτησίας ΙΚΑ έναντι υψηλότατου τιμήματος.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να ακολουθήσει τα όσα συνέβησαν δύο μήνες νωρίτερα όταν χρειάστηκε η παρέμβαση του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και του υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να μην εκτελεστεί η έξωση, που είχε προκύψει από τη διαφωνία των δύο μερών για το ύψος του ενοικίου.

Κλείσιμο
Η διευθύντρια του Ωδείου, Λόλα Τότσιου, είχε τότε ενημέρωσει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, ακολούθησαν επαφές με τη διοίκηση του ΙΚΑ και ενέργειες για την αναστολή της έξωσης, παρενέβη προσωπικά ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης με πρόταση σύμφωνα με την οποία ο δήμος θα αναλάβει με δαπάνες του την ανακαίνιση του κτιρίου και το ποσό θα αφαιρεθεί από το μίσθωμα που τελικά θα ορισθεί.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα βγουν στον δρόμο εργαζόμενοι» είχε αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Ιούλιο.

«Στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα δοθεί εντολή να εκτελεστεί η έξωση», δήλωνε έκτοτε η υποδιοικητής του ΙΚΑ κ. Β. Τριανταφυλλίδη επικαλούμενη την ανάγκη χρηστής διαχείρισης της περιουσίας του ιδρύματος

Έκτοτε δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη και καμία επίσημη συμφωνία και πράξη που να δεσμεύει τον ιδιοκτήτη στο να μη προχωρήσει στην έξωση και αξιοποίηση της ιδιοκτησίας του.

Σημειώνεται, τέλος, ότι: 
-Την ερχόμενη Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου αρχίζουν τα μαθήματα γα τους 430 σπουδαστές του.
-Την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζουν οι εισαγωγικές εξετάσεις για τις θέσεις των 70 περίπου νέων σπουδαστών του.
-Οι 80 και πλέον καθηγητές (η πλειονότητα εξ αυτών έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου) είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Μάιο καθώς καθυστέρησε η δόση της επιχορήγησης).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης