Σύμπραξη Ελλάδας-Αμερικής για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα

Σύμπραξη Ελλάδας-Αμερικής για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα

Μια συνεργασία που θα προσφέρει στην εκπαίδευση των παιδιών στην Ελλάδα εγκαινίασαν το Ίδρυμα Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη με το Ίδρυμα Robert Kennedy.

Σύμπραξη Ελλάδας-Αμερικής για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα


Συνεργασία μεταξύ των ιδρυμάτων τους υπέγραψαν χθες η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, και η κυρία Kerry Kennedy, κόρη του Robert και της Ethel Kennedy, και συγγραφέας του βιβλίου «SPEAK TRUTH TO POWER».
Κλείσιμο

Πρώτο στάδιο της συνεργασίας θα είναι η εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος «Speak truth to power» στην Ελλάδα. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η Kerry Kennedy όπως κι εγώ πιστεύουμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον της ανθρωπότητας» δήλωσε η Κ. Βαρδινογιάννη. Το "Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" εδώ και 15 χρόνια αγωνίζεται στο πλευρό των παιδιών, ενάντια στην παιδοφιλία, την κακοποίηση και εκμετάλλευση, το trafficking, τον αναλφαβητισμό, όπως ανέφερε. «Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετείται και η συνεργασία μας με το "RFK Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights"», συνέχισε η Κυρία Βαρδινογιάννη.

Η αμερικανίδα φιλάνθρωπος εξέφρασε την χαρά για την συνεργασία, τονίζοντας την στενή φιλία με την κυρία Βαρδινογιάννη, υπενθυμίζοντας ότι μαζί με τον σύζυγό της Βαρδή Βαρδινογιάννη είναι ιδρυτικά μέλη του «Robert F. Kennedy Leadership Council».

Πέραν της εκδήλωσης, η Kerry Kennedy επισκέφτηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης