Πάτρα: Φιλότεχνος Αλβανός είχε κλέψει τα έργα του γλύπτη Γερολυμάτου

Πάτρα: Φιλότεχνος Αλβανός είχε κλέψει τα έργα του γλύπτη Γερολυμάτου

Είχε αρπάξει από το σπίτι του καλλιτέχνη ένα χάλκινο άγαλμα ύψους 1,70 μ. και βάρους 70 κιλών που παρίστανε τον πατέρα του γλύπτη, μια χάλκινη προτομή, μια πέτρινη προτομή και ένα σκαλιστό μαρμάρινο χέρι

Πάτρα: Φιλότεχνος Αλβανός είχε κλέψει τα έργα του γλύπτη Γερολυμάτου
Χτυπούσε χωρίς ενδοιασμό ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους για να τους ληστέψει, αλλά είχε και καλλιτεχνικές... ευαισθησίες ένας 31χρονος Αλβανός που βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα! Ανάμεσα στις τρεις ληστείες και μια απόπειρα που είχε διαπράξει από την αρχή του έτους στην Πάτρα, βρήκε το χρόνο να κλέψει και τα έργα του γνωστού γλύπτη Δ. Γερολυμάτου!

Ο αλλοδαπός κακοποιός έπεσε στα χέρια ανδρών της Άμεσης Δράσης που τον εντόπισαν κρυμμένο στο... πατάρι μιας εγκαταλελειμμένης μονοκατοικίας της πόλης, όπου είχε καταφύγει για να αποφύγει τη σύλληψη. Λίγο νωρίτερα, είχε εισβάλει στο διαμέρισμα πρώτου ορόφου μιας 81χρονης από την ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, την είχε χτυπήσει και της είχε αρπάξει 500 ευρώ και διάφορα τιμαλφή.

Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε άλλη μια ληστεία που είχε διαπράξει με τον ίδιο τρόπο την περασμένη Παρασκευή, με θύμα έναν 87χρονο τον οποίο χτύπησε για να του πάρει 80 ευρώ και διάφορα κοσμήματα που φορούσε! Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και στις 6 Μαΐου, όταν σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι μιας 60χρονης, αλλά έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή. Αλλά και στις 20 Ιανουαρίου, είχε ακινητοποίησει μια 76χρονη τη στιγμή που έβγαινε από το διαμέρισμά της, την έσπρωξε μέσα και, αφού την έδεσε και τη φίμωσε, άρπαξε 1.000 ευρώ και διάφορα τιμαλφή.

Η κλοπή στο σπίτι του Δ. Γερολυμάτου είχε γίνει το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου κατά τη διάρκεια της απουσίας του 75χρονου καλλιτέχνη. Τότε, ο Αλβανός δράστης είχε μπει από μια ανασφάλιστη πόρτα και είχε αρπάξει ένα χάλκινο άγαλμα ύψους 1,70 μ. και βάρους 70 κιλών που παρίστανε τον πατέρα του γλύπτη, μια χάλκινη προτομή, μια πέτρινη προτομή και ένα σκαλιστό μαρμάρινο χέρι. Το άγαλμα και η πέτρινη προτομή είχαν βρεθεί τέσσερις ημέρες αργότερα σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Πάτρα και αποδόθηκαν στον 75χρονο, αλλά όχι και τα υπόλοιπα έργα που αναζητούνται. Εκεί βρέθηκε και ένας πίνακας ζωγραφικής που ερευνάται αν είναι έργο γνωστού ζωγράφου και από πού προέρχεται.

Κλείσιμο
Ο 31χρονος Αλβανός, που είχε κατηγορηθεί και πριν από τρία χρόνια για την κλοπή ενός κινητού από μια καφετέρια, έδωσε ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας στους αστυνομικούς, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι είχε μπει λαθραία στη χώρα. Έτσι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατείται για να απολογηθεί την Παρασκευή στον ανακριτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης