Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές

Στο κύκλωμα εμπλέκονται 60 άτομα – Ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ τα κέρδη

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές
Διεθνές κύκλωμα που εισήγαγε ναρκωτικά στη χώρα μας και τα διακινούσε στις φυλακές, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, εξάρθρωσε η αστυνομία, μετά από ταυτόχρονες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα σε Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Κατερίνη και Καστοριά και ύστερα από πολύμηνες έρευνες. 

Στο κύκλωμα εμπλέκονται περισσότερα από 60 άτομα, ενώ ήδη έχουν γίνει 25 συλλήψεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του κυκλώματος, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι Έλληνες, ενώ 13 από τους εμπλεκόμενους είναι ήδη έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις στις οποίες προχώρησε σήμερα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, το κύκλωμα εισήγαγε ναρκωτικά από την Αλβανία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.
Εγκέφαλοι της σπείρας είναι πέντε άτομα, από τα οποία ταυτοποιήθηκαν τα τρία. Πρόκειται για έναν Έλληνα 51 χρόνων, ο οποίος συνελήφθη, έναν 38χρονο Βούλγαρο, έγκλειστο σε σωφρονιστικό κατάστημα, έναν ακόμη 38χρονο ομοεθνή του, ο οποίος δεν συνελήφθη κι άλλα δύο άτομα, τα στοιχεία των οποίων δεν ταυτοποιήθηκαν μέχρι στιγμής.

Κλείσιμο
Εκτιμάται ότι η οργάνωση έχει διακινήσει μέχρι σήμερα τουλάχιστον 18 κιλά ηρωίνης, ενώ τα κέρδη της από την αγοραπωλησία ναρκωτικών υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος συνολικά 60 ατόμων, (55 άνδρες και 5 γυναίκες), από τα οποία τα 13 είναι έγκλειστα σε σωφρονιστικά καταστήματα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διεύθυνσης, της συγκρότησης και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών (εμπορία, διακίνηση και κατοχή) και της παράβασης του νόμου περί όπλων και του νόμου περί εκρηκτικών.

Από τα 60 μέλη της σπείρας, τα 50 είναι Έλληνες, οι 5 Αλβανοί, οι 4 Βούλγαροι και η μία υπήκοος Ουγγαρίας. Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται 10 ακόμα άτομα, σε βάρος των οποίων προκύπτουν κατηγορίες για παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, τα οποία όμως, δεν αποτελούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πολλά από τα κέρδη της οργάνωσης κατέληγαν σε χώρες του εξωτερικού (Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία), ενώ άλλες πάλι φορές τα αρχηγικά στελέχη λάμβαναν μέσω εμβασμάτων, χρηματικά ποσά προερχόμενα επίσης από χώρες του εξωτερικού (Τουρκία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία και Βουλγαρία). Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, 45 άτομα συναλλάχθηκαν είτε ως καταθέτες, είτε ως παραλήπτες χρηματικών εμβασμάτων με μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και διερευνάται η οποιαδήποτε συμμετοχή τους στη διακίνηση χρημάτων από την εμπορία ναρκωτικών.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας για την εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν σε 13 διαφορετικές υποθέσεις 15 από τα ήδη αναφερθέντα μέλη της οργάνωσης, ενώ ένα από αυτά ήταν ήδη έγκλειστο σε σωφρονιστικό κατάστημα. Οι 15 αυτοί συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί στις κατά τόπο Εισαγγελικές Αρχές και από αυτούς είχαν προφυλακιστεί 5 μέλη της οργάνωσης (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα).

Οι έρευνες για τη δράση του κυκλώματος και την εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση συνεχίζονται.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης