Φωτογραφία: Τι βρέθηκε στο στομάχι μιας όρκας, της δολοφόνου - φάλαινας

Φωτογραφία: Τι βρέθηκε στο στομάχι μιας όρκας, της δολοφόνου - φάλαινας

Είναι από τα πιο τρομακτικά ζώα του πλανήτη, κι όμως τις ημέρες πριν πεθάνει έβρισκε τροφή μόνο σε σκουπίδια...

Φωτογραφία: Τι βρέθηκε στο στομάχι μιας όρκας, της δολοφόνου - φάλαινας
Σοκαρίστηκαν οι βιολόγοι που άνοιξαν το στομάχι μιας νεκρής όρκας, της δολοφόνου φάλαινας που θεωρείται ένα από τα πιο τρομακτικά ζώα του πλανήτη.

Η όρκα ξεβράστηκε σε μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Νότιας Αφρικής, το Πλέτενμπεργκ Μπέι,πριν λίγες ημέρες. Η νεκροτομή που έκαναν οι ειδικοί στο άτυχο ζώο ανέδειξε ένα από τα πιο επικίνδυνα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οικοσυστήματα του πλανήτη. Τα ευρήματα στο στομάχι της φάλαινας έδειξαν πως τρεφόταν μόνο με σκουπίδια, τις ημέρες πριν πεθάνει! 

Κλείσιμο
Κουτιά γιαουρτιού, σόλες παπουτσιών και συσκευασίες προϊόντων, ήταν ως φαίνεται όλα όσα μπόρεσε να βρει το μεγαλόσωμο κήτος για να τραφεί. 

Σκουπίδια βρήκαν οι επιστήμονες στο στομάχι της όρκας


Φυσιολογικά, οι κάποιες από τις όρκες τρέφονται αποκλειστικά με ψάρια, ενώ άλλες κυνηγούν θαλάσσια θηλαστικά όπως: θαλάσσιους λέοντες, φώκιες, θαλάσσιους ίππους, ακόμη και μεγάλες φάλαινες. Θεωρούνται κορυφαίοι θηρευτές, καθώς δεν έχουν φυσικούς εχθρούς και τρέφονται ακόμα και με μεγάλους καρχαρίες.

«Βρήκαμε τεράστιες ποσότητες πλαστικών, θαλάσσια χλωρίδα και άλλους μικροοργανισμούς, που δείχνουν ότι το κήτος προσπαθούσε να τραφεί όσο βρισκόταν στον κόλπο», δήλωσε εκπρόσωπος του Ιδρύματος Όρκα. 

Η φάλαινα - δολοφόνος ξεβράστηκε σε πολυσύχναστη παραλία της Νότιας Αφρικής

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης