«Εκστρατεία» Ολάντ στις Φιλιππίνες για την κλιματική αλλαγή

«Εκστρατεία» Ολάντ στις Φιλιππίνες για την κλιματική αλλαγή

Τις προτάσεις του για την υπογραφή της κλιματικής συμφωνίας στη συνδιάσκεψη του Παρισιού, το Δεκέμβριο, κατέθεσε ο Γάλλος πρόεδρος

«Εκστρατεία» Ολάντ στις Φιλιππίνες για την κλιματική αλλαγή
Τις προτάσεις του για την υπογραφή της κλιματικής συμφωνίας στη συνδιάσκεψη του Παρισιού, το Δεκέμβριο, κατέθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν είναι δυνατή η επίτευξη του στόχου, αν οι οικονομικά ανθηρές χώρες δεν δεσμευτούν για βοήθεια στις φτωχότερες, προκειμένου να καταπολεμήσουν τις συνέπειες από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Κλείσιμο
Ο Γάλλος πρόεδρος επισκέφθηκε τη Μανίλα, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των Φιλιππίνων, Μπενίνιο Ακουίνο, προκειμένου να προωθήσει την έκκληση των αναπτυσσόμενων χωρών, να στηριχθεί η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη.

Ο Ολάντ υποστήριξε ότι η συμφωνία θα είναι πιο κοντά, αν οι χώρες πειστούν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να διευκολυνθεί η μετάβαση στην επόμενη φάση.

Οι εμπνευστές του συμφώνου ευελπιστούν ότι για πρώτη φορά στο Παρίσι θα συναινέσουν τόσες πολλές χώρες προς την ίδια κατεύθυνση, για την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη.

Το προηγούμενο διάστημα μόνο οι πλούσιες χώρες είχαν δεσμευτεί για τη μετάβασή τους σε εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής ενέργειας, περιορίζοντας τις εκπομπές των αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, κυρίως σε ό,τι αφορά την καύση άνθρακα και των παραγώγων του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης