Παπούλιας: Η μανία για το κέρδος «σκοτώνει» τη φύση

Παπούλιας: Η μανία για το κέρδος «σκοτώνει» τη φύση

Το μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας για την  Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος

Παπούλιας: Η μανία για το κέρδος «σκοτώνει» τη φύση
«Η απληστία και η μανία για το κέρδος σκοτώνουν τη φύση, αλλάζουν το κλίμα, προκαλούν ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή» τονίζει με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.  

Ο κ. Παπούλιας συνεχίζει λέγοντας ότι σε διεθνές επίπεδο συντελούνται εγκλήματα σε βάρος των επόμενων γενεών, ενώ σημειώνει ότι «παρά την ευαισθητοποίηση ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας των πολιτών, παρά τις προσπάθειες των κινημάτων και των μη κυβερνητικών οργανώσεων, εξαφανίζονται δάση, μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας και ο αέρας που αναπνέουμε, λιγοστεύει το νερό, λιώνουν οι πάγοι από την άνοδο της θερμοκρασίας, εξολοθρεύονται σπάνια είδη της πανίδας».  

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας καταλήγει «Ειδικά για την πατρίδα μας, θέλω να θυμίσω ότι αυτός ο μοναδικός φυσικός πλούτος δεν μας ανήκει, ότι έχουμε ηθική υποχρέωση να μην παραδώσουμε στους επόμενους μια χώρα ασχημότερη.  Είναι θέμα διαγενεακής δικαιοσύνης, ατομικής και συλλογικής ευθύνης, να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανάπτυξη δεν πρέπει να γίνεται πρόσχημα για την καταστροφή του περιβάλλοντος, που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της πατρίδας μας και ένα μοναδικό προνόμιο για όλους μας. Το λιγότερο που χρωστάμε στην αδικημένη νέα γενιά είναι να μην επιτρέψουμε άλλη περιβαλλοντική υποβάθμιση». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης