Δανέζικο εστιατόριο παίρνει τις πρώτες ύλες από τα σκουπίδια!

Δανέζικο εστιατόριο παίρνει τις πρώτες ύλες από τα σκουπίδια!

Οι ιδιοκτήτες του βρίσκουν τα περισσότερα υλικά σε κάδους σκουπιδιών που βρίσκονται έξω από super market

Δανέζικο εστιατόριο παίρνει τις πρώτες ύλες από τα σκουπίδια!
Ακούγεται απίστευτο, αλλά συμβαίνει στην πραγματικότητα. Με στόχο οικολογικό και ταυτόχρονα φιλανθρωπικό το εστιατόριο Rub og Stub στην Κοπεγχάγη βρίσκει τα υλικά που μαγειρεύει τα φαγητά του κυριολεκτικά στα σκουπίδια

Η Σοφί Σάλες είναι μία εκ των ιδιοκτητών του εστιατορίου Rub og Stub και δηλώνει υπερήφανη που  στο εστιατόριό τους δεν γίνεται σπατάλη εν μέσω οικονομικής κρίσης που πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη υποφέρουν από πείνα, αλλά αντίθετα εδώ αξιοποιούνται και τα σκουπίδια.

Κλείσιμο
«Στη Δανία, όπως και σε ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο, ο κόσμος πετάει πολλά τρόφιμα στα σκουπίδια ενώ στις χώρες του Τρίτου Κόσμου τα παιδιά πεθαίνουν από ασιτία. Δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο και βρήκαμε αυτό τον τρόπο για να περάσουμε τα μηνύματά μας»,λέει χαρακτηριστικά η Σοφί Σάλες, η οποία εξηγεί ότι από τα σκουπίδια οι υπεύθυνοι του εστιατορίου διαλέγουν υλικά που έχουν πεταχτεί ενώ είναι σε καλή κατάσταση και όχι οτιδήποτε δείχνει επικίνδυνο για κατανάλωση.

 Το εστιατόριο επιχορηγείται από την δανέζικη φιλανθρωπική οργάνωση Retro και ένα μέρος των εσόδων του πηγαίνουν σε σχέδια ανάπτυξης κι επισιτισμού στο φτωχό αφρικάνικο κράτος της Σιέρα Λεόνε. Οι ιδιοκτήτες του βρίσκουν τα περισσότερα υλικά σε κάδους σκουπιδιών που βρίσκονται έξω από super market, ενώ το προσωπικό που απασχολεί  επί πληρωμή είναι μόνο η σεφ και ο μάνατζερ, αφού οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι εθελοντές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης