Ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για επενδύσεις σε μικρά φωτοβολταϊκά έως και 100 κιλοβάτ

Ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για επενδύσεις σε μικρά φωτοβολταϊκά έως και 100 κιλοβάτ

Η διαδικασία που έχει επιλεγεί συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας απλουστεύοντας τις σχετικές διαδικασίες και δίνοντας έμφαση στην ανάγκη της ταχείας έκδοσης των απαραίτητων αποφάσεων της διοίκησης

Ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για επενδύσεις σε μικρά φωτοβολταϊκά έως και 100 κιλοβάτ
Δρομολογείται από σήμερα η οριστική επίλυση των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί  ως προς την υπαγωγή, την ολοκλήρωση και την έναρξη παραγωγικής λειτουργίας των επενδυτικών σχεδίων παραγωγής ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια έως και 100 KWp.

Τα προβλήματα ξεπεράστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, με την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης 41766 (που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 15.10.2013) και την έναρξη λειτουργίας της αντίστοιχης εφαρμογής του πληροφορικού συστήματος.

Κλείσιμο
Η διαδικασία που έχει επιλεγεί, αναφέρει το υπουργείο, συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας απλουστεύοντας τις σχετικές διαδικασίες και δίνοντας έμφαση στην ανάγκη της ταχείας έκδοσης των απαραίτητων αποφάσεων της διοίκησης.

Με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει το πληροφορικό σύστημα, προωθήθηκε η σύντμηση των διοικητικών διαδικασιών καθώς σε μια απόφαση υλοποιούνται δύο διοικητικές πράξεις: της υπαγωγής και της ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων.

Σημειώνεται, ότι οι φορείς υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων παραγωγής ηλεκτρισμού είναι πλέον συνυπεύθυνοι στη διαδικασία ελέγχου καθώς για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην πράξη ο θεσμός της αυτοβεβαίωσης (υπεύθυνης δήλωσης) σχετικά με την πληρότητα και την ορθότητα των υποβληθέντων από αυτούς στοιχείων και την τήρηση των προδιαγραφών που θέτει ο νόμος.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης