Δείτε το νέο είδος δελφινιού που ανακάλυψαν ερευνητές στην Αυστραλία

Δείτε το νέο είδος δελφινιού που ανακάλυψαν ερευνητές στην Αυστραλία

Ανήκουν στο γένος των μεγαλοπτεροφαλαινών ή στο γένος των «καμπούρηδων», λόγω ενός εξογκώματος 

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Δείτε το νέο είδος δελφινιού που ανακάλυψαν ερευνητές στην Αυστραλία
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος δελφινιών, εντοπίζοντάς τα να κολυμπούν στη θάλασσα της βόρειας Αυστραλίας.

Τα δελφίνια που εντόπισαν ανήκουν στην οικογένεια των μεγαλοπτεροφάλαινων (humpback) ή αλλιώς «καμπούρηδες», επειδή έχουν μια καμπούρα ακριβώς κάτω από το ραχιαίο πτερύγιο.

Κλείσιμο
Τα «καμπούρικα» δελφίνια φτάνουν σε μήκος μέχρι και τα 2.44 μέτρα και συνήθως έχουν σκούρο γκρι προς το ροζ και το άσπρο χρώμα. Κολυμπά σε παράκτια ύδατα, σε δέλτα, σε εκβολές ποταμών και εμφανίζεται σε όλο τον Ινδικό, τον Ειρηνικό Ωκεανό μέχρι και τις ακτές της  βόρειας Αυστραλίας.



Αν και οι μεγαλοπτεροφάλαινες του Ατλαντικού είναι ήδη γνωστά και αναγνωρισμένα είδη, η ανακάλυψη όμως των «καμπούρικων» δελφινιών αποδεικνύουν την ύπαρξη ακόμα τριών διαφορετικών τύπων του όμορφου αυτού θηλαστικού, μία από τις οποίες είναι εντελώς καινούρια για την επιστήμη, σύμφωνα με τους επιστήμονες που εντόπισαν το «καμπούρικο» δελφίνι.

Ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Μάρτιν Μέντεζ, ανέφερε πως «με βάση τα πορίσματα των συνδυασμένων μορφολογικών και γενετικών αναλύσεών μας, έχουμε τουλάχιστον τέσσερα είδη, με την νέα μας ανακάλυψη να βοηθά στην κατανόηση της  εξελικτικής ιστορίας των δελφινιών»



«Η ανακάλυψη αυτή», συνέχισε ο Μέντεζ, «βοηθά και τις κυβερνήσεις ώστε να δραστηριοποιηθούν στη διασφάλιση όλων των ειδών».

Να σημειωθεί πως υπάρχουν περίπου 17 γένη δελφινιών. Όσον αφορά το γένος των μεγαλοπτεροφαλαινών μαζί με το νέο που ανακάλυψαν οι ερευνητές, υπάρχουν τέσσερα, τα οποία είναι τα εξής:

Τα δελφίνια μεγαλοπτεροφάλαινες του Ατλαντικού (Sousa teuszii), που βρέθηκαν στα ανοικτά της Δυτικής Αφρικής, του Ινδο-Ειρηνικού μεγαλοπτεροφάλαινες δελφίνια (Sousa plumbea) που βρέθηκαν στον κεντρικό και δυτικό Ινδικό Ωκεανό, τα δελφίνια  μεγαλοπτεροφάλαινες του Ινδο-Ειρηνικού (Sousa chinensis), που βρέθηκαν στην ανατολική και τη δυτική θάλασσα του Ειρηνικού Ωκεανού και ένα τέταρτο είδος Sousa που βρέθηκε ανοικτά της βόρειας Αυστραλίας και ακόμα δεν έχει ονομαστεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης