Σε «χωματερή» έχει μετατραπεί η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων

Σε «χωματερή» έχει μετατραπεί η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων

Σε «χωματερή» έχει μετατραπεί τα τελευταία δύο χρόνια η διεύθυνση Πρασίνου και Κηποτεχνίας του Δήμου Αθηναίων στο Γουδί.

Σε «χωματερή» έχει μετατραπεί η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων
Σε «χωματερή» έχει μετατραπεί τα τελευταία δύο χρόνια η διεύθυνση Πρασίνου και Κηποτεχνίας του Δήμου Αθηναίων στο Γουδί. Ο λόγος είναι πως στον υπαίθριο χώρο της υπηρεσίας υπάρχει μεγάλος όγκος φυτικής μάζας ξύλου, η οποία προέρχεται από κλάδεμα δέντρων, καθαρισμούς πάρκων καθώς και άλλων δομικών υλικών και απορριμμάτων των διαμερισμάτων του δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συσσώρευση όλης αυτής της μάζας αγγίζει κατά προσέγγιση τα 50.000 κυβικά μέτρα και καταλαμβάνει όλον τον υπαίθριο χώρο της διεύθυνσης Πρασίνου και Κηποτεχνίας του Δήμου Αθηναίων ενώ έχει να πραγματοποιηθεί μεταφορά των μπαζών σχεδόν δύο χρόνια αφού δεν υπάρχουν μηχανήματα και εργατικό προσωπικό προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για να κομποστοποιηθούν και να μεταφερθούν στην χωματερή.

Μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν στον Δήμο Αθηναίων, η Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής του κεντρικού τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, καθώς σε σχετική αυτοψία που διενήργησαν το 2012 διαπίστωσαν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται ανάμεσα σε νοσοκομεία και στρατόπεδα και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αφού δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη εντόμων, τρωκτικών και ερπετοειδών.

Κλείσιμο
Ο μεγαλύτερος και πιο τρομακτικός όμως κίνδυνος είναι εκείνος της πυρκαγιάς αφού τα ξερά χόρτα σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορούν να αποτελέσουν την αρχή μιας μεγάλης φωτιάς μέσα στην Αθήνα, δίπλα στον Υμηττό και τη γύρω περιοχή.

Το
protothema.gr βρέθηκε και φωτογράφισε το χώρο καθώς διενήργησε την δική του αυτοψία, έπειτα από καταγγελίες πολιτών για την κατάσταση που επικρατεί στην Διεύθυνση Πρασίνου και Κηποτεχνίας του Δήμου της Αθήνας.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης