Ρεκόρ για Nasdaq, άνοδος άνω των 400 μονάδων για Dow

Ρεκόρ για Nasdaq, άνοδος άνω των 400 μονάδων για Dow

Στην αμερικανική οικονομία προστέθηκαν 313.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο

 Ρεκόρ για Nasdaq, άνοδος άνω των 400 μονάδων για Dow
Ράλι σήμερα στη Wall Street μετά την ανακοίνωση ισχυρότερων στοιχείων από τα αναμενόμενα για την απασχόληση.

Αναλυτικά, o Dow Jones +1,77% στις 25.335 μονάδες, ο S&P 500 +1,74% στις 2.786 μονάδες και ο Nasdaq +1,79% στις 7.560 μονάδες.

Κλείσιμο
Ο Nasdaq κατέγραψε ρεκόρ και διέγραψε τις απώλειες της διόρθωσης του προηγούμενου μήνα. Οι μετοχές των Facebook, Amazon, Netflix και Google βοήθησαν στην άνοδο του δείκτη. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο άνω 400 μονάδων με την Goldman Sachs να ενισχύεται 1,4% μετά την είδηση ότι ο CEO, Lloyd Blankfein, προετοιμάζεται να φύγει από την εταιρεία μέχρι το τέλος του χρόνου. Σημαντικά κέρδη και για τον S&P 500 με τον χρηματοοικονομικό τομέα να συνεισφέρει περισσότερο στην άνοδο του δείκτη.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, στην αμερικανική οικονομία προστέθηκαν 313.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 200.000. Στο μεταξύ, οι μισθοί αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο, κατά 2,6% σε ετήσια βάση. Θυμίζουμε ότι τον προηγούμενο μήνα τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την άνοδο των μισθών πυροδότησαν διόρθωση στην αγορά.

«Σε ό,τι αφορά την αγορά δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερα» ανέφερε ο JJ Kinahan, της TD Ameritrade σχολιάζοντας την ανακοίνωση των συγκεκριμένων στοιχείων.«Βέβαια παραμένει μυστήριο, πώς ενώ δημιουργούνται τόσες θέσεις εργασίας δεν αυξάνονται περισσότερο οι μισθοί».

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης