Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έγινε ασφαλιστής και σύμβουλος επιχειρήσεων

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έγινε ασφαλιστής και σύμβουλος επιχειρήσεων

Ο 34χρονος Δραμινός Σάκης Ιωαννίδης μετά την πολιτική είναι πλέον επιχειρηματίας στο χώρο των ασφαλειών και της επιχειρηματικής συμβουλευτικής

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έγινε ασφαλιστής και σύμβουλος επιχειρήσεων
Ανήκει σε μια περίεργη γενιά. Στους σημερινούς τριαντάρηδες που τίποτα δεν έχουν ως δεδομένο. Για παράδειγμα, οι τριαντάρηδες των 80s γνώριζαν πως θα βρουν δουλειά στο Δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα ενώ όσοι ασχολούνταν με την πολιτική ήξεραν πως θα «γεράσουν» στα βουλευτικά έδρανα. Το ίδιο γινόταν για περίπου 20 χρόνια. Να όμως που η κρίση άλλαξε τα δεδομένα. Το Δημόσιο δεν προσλαμβάνει πλέον με τους παλιούς ρυθμούς, ο ιδιωτικός τομέας έχει συνθλιβεί ενώ η πολιτική έχει γίνει εξαιρετικά απρόβλεπτη. Αυτά τα γνωρίζει από πρώτο χέρι ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και νυν επιχειρηματίας στο χώρο των ασφαλειών και της επιχειρηματικής συμβουλευτικής Σάκης Ιωαννίδης.

Ο 34χρονος Μακεδόνας στην καταγωγή, από τη Δράμα, αμέσως μετά από μια θητεία που συζητήθηκε στη νεολαία του κόμματος, αποφάσισε να ακολουθήσει ένα μονοπάτι πιο σύνθετο. Αυτό της επιχειρηματικότητας. Εξάλλου για αυτό μιλούσε χρόνια ως πολιτικό πρόσωπο αιχμής, αυτό πρότεινε στους νέους κι αυτό τελικά έκανε. Κάπως έτσι, σήμερα, παρά την πολιτική του δράση και την ενεργοποίηση του ως πρώτο μέλος στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ και την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος (τα δύο υψηλότερα όργανα), έχει δημιουργήσει εδώ και δύο χρόνια τη δική του εταιρεία παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών «Ασφαλιστική Ομπρέλα-Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι Ο.Ε.» μαζί με τον συνεταίρο του Σπύρο Μιχελή. Έναν άνθρωπο με τον οποίο γνωρίζεται από τα φοιτητικά τους χρόνια.

Κλείσιμο


Με έδρα στην Αθήνα, κοντά στο Χίλτον, η εταιρεία εξελίχθηκε πολύ δυναμικά. Δραστηριοποιείται στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, προσφέροντας πακέτα ασφάλισης σε όλους τους κλάδους σε εταιρικούς πελάτες και ιδιώτες, εξειδικεύεται στις ασφαλίσεις τουριστικών  ακίνητων  και επιχειρήσεων και στις ασφαλίσεις υγείας ενώ συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες και κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες της  Ελλάδας και πολλές του εξωτερικού.

Παράλληλα, η εταιρεία δραστηριοποιείται και στον τομέα της συμβουλευτικής όπου συνεργάζεται με εταιρείες παροχής εξειδικευμένων συμβουλών για προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Επενδυτικός Νόμος κτλ.).

Σε μια περίοδο υψηλών απαιτήσεων επίσης, ο Σάκης Ιωαννίδης είναι ιδιαίτερα ενεργός και σε επίπεδο οικονομικού συνδικαλισμού καθώς αποτελεί το νεότερο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Κεντρική Διοίκηση)  του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.  «Δεν κρύβω πως η πάγια αντίθεση μου με το να πολιτεύεται κάποιος χωρίς προηγουμένως να έχει ασκήσει επαγγελματική δραστηριότητα, να έχει κόψει τιμολόγιο δηλαδή, ήταν που με ώθησε στην επιχειρηματικότητα. Παράλληλα ήθελα να αποδείξω – και πιστεύω πως το κατάφερα – πως μπορώ να εφαρμόσω στην ίδια μου τη ζωή Αρχές και αξίες που πιστεύω και για τις οποίες πάλεψα για χρόνια. Η ελεύθερη οικονομία, η ιδιωτική αγορά που δεν θα έχει εμπόδια γραφειοκρατίας ή το Κράτος που θα την οδηγεί σε παραλυσία, είναι εκτός από πολιτικά, πλέον κι επαγγελματικά μου αιτήματα» μας λέει ο κ. Ιωαννίδης.

Επιλέγοντας να κινείται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και με δουλειές σε λαϊκές συνοικίες των Αθηνών όπως αυτές της Δυτικής κυρίως πλευράς, ο Σάκης Ιωαννίδης έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αφορούν τους επαγγελματίες, τους νέους και την επιχειρηματικότητα. Η εταιρεία του έχει μάλιστα επεξεργαστεί πλήθος προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας, ΕΣΠΑ που αφορούν τη νεανική επιχειρηματικότητα και για το λόγο αυτό ο Σάκης Ιωαννίδης έχει άποψη: «να είμαστε ξεκάθαροι. Η κρίση πλήττει κυρίως τις νεαρές ηλικίες. Πλήττει τις πιο λαϊκές περιοχές. Κι αυτό είναι κάτι που επαγγελματικά το βλέπω καθημερινά».

Ο ίδιος παραμένει ενεργός πολιτικά. Εξάλλου υπήρξε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ μαζικά εκλεγμένος  από 29.000 νέους, με εμπειρία ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον αποκαλούσαν και τον Μεϊμαράκη της νέας εποχής, λόγω της λαϊκότητας του.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης