Wall Street: Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον Dow Jones

Wall Street: Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον Dow Jones

Οι επενδυτές δεν επηρεάστηκαν από την αύξηση των επιτοκίων που ανακοίνωσε η Fed - Αύξηση 0,22%, στις 21.374 μονάδες ο δείκτης - Μικρή πτώση για Nasdaq και S&P 500

Wall Street: Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον Dow Jones
Η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη Fed δεν τάραξε διόλου τους επενδυτές, καθώς η αγορά είχε πλήρως προεξοφλήσει την κίνηση της τράπεζας.

Αποτέλεσμα ήταν ο Dow Jones να κατακτήσει ένα ακόμη ιστορικό υψηλό, καθώς ενισχύθηκε 0,22% και διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 21.374 μονάδων. Αντίθετα πτωτικά -αλλά με ελεγχόμενες απώλειες- κινήθηκε ο S&P 500, ο οποίος αποδυναμώθηκε 0,1% στις 2.437 μονάδες, λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν στους κλάδους ενέργειας, τεχνολογίας πληροφορικής και πρώτων υλών, οι οποίοι υποχώρησαν άνω του 1%. Στο 0,41% η πτώση για τον Nasdaq στις 6.194 μονάδες.

Κλείσιμο
Η Fed προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ ανακοίνωσε και το πρόγραμμα μείωσης του ισολογισμού της, μέσω της πώλησης ομολόγων, χωρίς, πάντως, να αποκαλύψει την ακριβή ημερομηνία που αυτό θα ξεκινήσει. Παράλληλα η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, προανήγγειλε ότι η τράπεζα θα προχωρήσει και σε νέες αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι πιθανώς να είναι μία ή δύο έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Επιπρόσθετα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα και τις εκτιμήσεις της για την πορεία ΑΕΠ, πληθωρισμού και ανεργία για την 3ετία 2017-2019 και αναμένει ότι ο πληθωρισμός (ένα από τα βασικά στοιχεία που εξετάζει προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της νομισματικής της πολιτικής) θα φθάσει φέτος στο 1,6% και θα αγγίξει τον στόχο του 2% το 2018, παραμένοντας σε αυτό το επίπεδο και το 2019.

Ανοδική πορεία για τα αμερικανικά ομόλογα μετά την απόφαση της Fed, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 2,145%. Στο ένα προς δύο το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, με τον δείκτη «φόβου» Vix να ενισχύεται μόλις 0,38% και να φθάνει στις 10,46 μονάδες.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης