Παγίδες θανάτου στον ελληνικό σιδηρόδρομο παρά τον πακτωλό δισ.

Παγίδες θανάτου στον ελληνικό σιδηρόδρομο παρά τον πακτωλό δισ.

Απορρίπτουν το πόρισμα για το δυστύχημα στο Άδενδρο οι μηχανοδηγοί - Στην έλλειψη τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης αποδίδουν την τραγωδία

Παγίδες θανάτου στον ελληνικό σιδηρόδρομο παρά τον πακτωλό δισ.
Στην απουσία συστημάτων φωτοσήμανσης και τηλεδιοίκησης αποδίδουν την τραγωδία στο Άδενδρο
οι μηχανοδηγοί, καταρρίπτοντας το πόρισμα του υπουργείου Υποδομών και των εμπλεκόμενων εταιρειών (ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΣΣΤΤΥ) που μιλούσε για υπερβολική ταχύτητα της αμαξοστοιχίας. Χθες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), ο Πρόεδρος Κώστας Γενιδούνιας δεν άφησε κανένα περιθώριο για ανθρώπινο λάθος.
Κλείσιμο


Υποστήριξε ότι το δυστύχημα αποκαλύπτει την γύμνια του ελληνικού σιδηροδρόμου που ενώ δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ σε συστήματα εκσυγχρονισμού και ασφάλειας όλα τα προηγούμενα χρόνια, είτε λεηλατήθηκαν και δεν λειτουργούν είτε έχουν ολοκληρωθεί αλλά δεν έχουν παραδοθεί.

«Οι συρμοί κινούνται με ντίζελ, η τηλεδιοίκηση που χαράσσει την πορεία του τρένου, η φωτοσήμανση που υποδεικνύει τις ενδείξεις για αλλαγή πορείας και το σύστημα ECTS που λειτουργεί έναντι του ανθρώπινου λάθους, έχουν εγκατασταθεί εδώ και χρόνια αλλά δεν λειτουργούν. Αυτά αποτελούν την κύρια αιτία στο Άδενδρο», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ.

Διαβάστε περισσότερα στο Νewmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης