Μεγάλο deal πώλησης φυσικού αερίου για την Energean στο Ισραήλ

Μεγάλο deal πώλησης φυσικού αερίου για την Energean στο Ισραήλ

Το φυσικό αέριο θα παραχθεί από τα υπεράκτια κοιτάσματα Karish και Tanin που βρίσκονται εντός της ΑΟΖ του Ισραήλ, τα οποία αγόρασε στα τέλη του 2016 η Energean απο τις ισραηλινές Delek και Avner

Μεγάλο deal πώλησης φυσικού αερίου για την Energean στο Ισραήλ
Την πρώτη της μεγάλη συμφωνία για την πώληση φυσικού αερίου στην αγορά του Ισραήλ φέρεται να έκλεισε η Energean Oil & Gas, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Με βάση τις πληροφορίες που δημοσιεύονται, η εταιρεία που έχει ως τώρα κέντρο των δραστηριοτήτων της την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, συμφώνησε με τον όμιλο Dalia την πώληση συνολικά 23 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου σε βάθος χρόνου.

Το φυσικό αέριο θα παραχθεί από τα υπεράκτια κοιτάσματα Karish και Tanin που βρίσκονται εντός της ΑΟΖ του Ισραήλ, τα οποία αγόρασε στα τέλη του 2016 η Energean απο τις ισραηλινές Delek και Avner.

H Dalia είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός παραγωγός ηλεκτρισμού στο Ισραήλ και με τη συμφωνία αυτή ουσιαστικά σπάει το μονοπώλιο στην εγχώρια αγορά, η οποία τροφοδοτείται ως τώρα με φυσικό αέριο κατά 100% από το κοίτασμα του Tamar, το οποίο ανήκει σε κοινοπραξία εταιρειών υπό την Delek του γνωστού μεγιστάνα Γιτζάκ Τσούβα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης