Πώς θα υποβάλετε φέτος τη φορολογική δήλωση

Πώς θα υποβάλετε φέτος τη φορολογική δήλωση

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Βήμα βήμα η διαδικασία

Πώς θα υποβάλετε φέτος τη φορολογική δήλωση
Άνοιξε, νωρίτερα από ποτέ, η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Περισσότερα από 6 εκατ. φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα που απέκτησαν το προηγούμενο έτος.

Για όσους προκύψει φόρος, η πρώτη δόση θα καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου.

Κλείσιμο
Η δήλωση θα υποβληθεί φέτος μέσω του διαδικτυακού τόπου της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στην ηλεκτρονική διεύθυνση aade.gr. Οι φορολογούμενοι θα χρησιμοποιήσουν τους ίδιους κωδικούς που διαθέτουν προκειμένου να εισέλθουν στο σύστημα ενώ φέτος θα ζητηθεί από τους φορολογουμένους να συμπληρώσουν και κάποιον από τους λογαριασμούς καταθέσεων που διαθέτουν, έτσι ώστε εάν προκύψει επιστροφή να τους πιστωθεί ταχύτερα ή εάν απαιτείται συμψηφισμός να γίνει αυτόματα από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Η ΑΑΔΕ ήδη έχει εκδώσει το βιβλιαράκι οδηγιών για τη συμπλήρωση των δηλώσεων φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2016, το οποίο και ακολουθεί.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης