Γιατί «μπλοκάρουν» μεγάλες χρηματοδοτήσεις ξενοδοχειακών επενδύσεων

Γιατί «μπλοκάρουν» μεγάλες χρηματοδοτήσεις ξενοδοχειακών επενδύσεων

Η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας ζητά λύση στο αδιέξοδο για τις δανειακές συμβάσεις που συνάπτονται με εκχώρηση της επιχορήγησης 

Γιατί «μπλοκάρουν» μεγάλες χρηματοδοτήσεις ξενοδοχειακών επενδύσεων
Εν μέσω- γενικότερα- του ζοφερού σκηνικού ως προς τις χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων, αλλά και -ειδικότερα - του μεγάλου αριθμού των «κόκκινων» ξενοδόχων που, παρά την άνοδο του τουρισμού, ξεπερνούν με ένα ποσοστό άνω του 54%, το μέσο όρο του 45% των λοιπών «κόκκινων» επιχειρήσεων, εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις ξενοδοχειακών επενδύσεων φαίνεται ότι μπλοκάρουν λόγω... ερμηνείας.

Το θέμα αναδεικνύει η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας, η οποία μάλιστα ενημέρωσε με σχετική επιστολή της για το θέμα τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτριο Παπαδημητρίου, αλλά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξιο Χαρίτση, ζητώντας λύση στο αδιέξοδο για τις δανειακές συμβάσεις που συνάπτονται με εκχώρηση της επιχορήγησης στο πλαίσιο του Ν.3299/04.

Κλείσιμο
Η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας έχει καταστεί αποδέκτης του σημαντικού αυτού προβλήματος που απασχολεί φορείς υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ν.3299/04 και αφορά στη σύναψη βραχυπρόθεσμων δανειακών συμβάσεων με τράπεζες με ταυτόχρονη εκχώρηση της επιχορήγησης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ν.3299/04, «...η επιχορήγηση καταβάλλεται απευθείας στον επενδυτή και δεν επιτρέπεται η εκχώρησή της σε τρίτους. Κατ' εξαίρεση, είναι δυνατή η εκχώρηση του ποσού της επιχορήγησης σε τράπεζες, για την παροχή βραχυπρόθεσμου δανεισμού ισόποσου της εκχωρούμενης επιχορήγησης, που χρησιμοποιείται για την υλοποίηση της επένδυσης...».

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης