Παπανάτσιου: Tο 90% των ελεύθερων επαγγελματιών θα πληρώσει λιγότερο φόρο

Παπανάτσιου: Tο 90% των ελεύθερων επαγγελματιών θα πληρώσει λιγότερο φόρο

«Βασική πρόταση της κυβέρνησης είναι η μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων» είπε χαρακτηριστικά 

Παπανάτσιου: Tο 90% των ελεύθερων επαγγελματιών θα πληρώσει λιγότερο φόρο
Για μείωση των στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος μίλησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στην Βουλή όπου συζητείται ο νέος προϋπολογισμός την ώρα που κυβέρνηση και Θεσμοί συζητούν για το αν θα υπάρξει επέκταση του υψηλού στόχου 3,5% για 3, 5 ή 10 ακόμα έτη και άρα επιπρόσθετα επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα.

«Βασική πρόταση της κυβέρνησης είναι η μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπανάτσιου  για προχωρήσει ακόμα ένα βήμα και να πει ότι η «δημοσιονομική ελευθερία» θα κατευθυνθεί για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Επιπροσθέτως, η υφυπουργός υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός «έχει κοινωνικό πρόσημο», κόντρα στην έκθεση του Γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής που αναφέρει ότι το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από «φορολογική λιτότητα».
Κλείσιμο

«Στόχος του προϋπολογισμού είναι η προστασία των αδύναμων στρωμάτων με αναδιανομή  πόρων. Όταν ο ΣΕΒ με τη ΝΔ μας κατηγορεί ότι το κομμάτι των εσόδων αποτυπώνει αναδιανομή εσόδων εμείς μόνο ως εύσημο το εκλαμβάνουμε» συνέχισε η κυρία Παπανάτσιου για να προσθέσει «εμείς έχουμε αμυντική φορολογική κατεύθυνση με προστασία χαμηλόμισθων εισοδημάτων. Οι προηγούμενοι έριχναν το βάρος στην περικοπή δαπανών που σήμαινε περικοπές σε δαπάνες Υγείας - Παιδείας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για περικοπή δαπανών. Η ΝΔ σκοπεύει να μειώσει συντάξεις και βασικές κοινωνικές υποδομές του κράτους. Θα στείλει κόσμο στη φτώχια προκειμένου να στηρίξει συγκεκριμένες ομάδες με μείωση φόρων».

Η ίδια υποστήριξε ότι με τα προωθούμενα μέτρα «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισόδημα έως 30 χιλ ευρώ θα πληρώσουν λιγότερο φόρο. Ελαφρύνουμε το 90% του συνόλου» ενώ για τους κατ επάγγελμα αγρότες είπε « πετύχαμε να ισχύει το ίδιο αφορολόγητο με μισθωτούς. Το 80% των κατ επάγγελμα αγροτών έχει  μηδενική αύξηση φόρου».

Επίσης, προανήγγειλε την άμεση κατάθεση 2 νομοσχεδίων για το πλαστικό χρήμα και την αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης