Οι επενδυτές «ποντάρουν» σε συμφωνία για το χρέος

Οι επενδυτές «ποντάρουν» σε συμφωνία για το χρέος

Οι δυσκολίες και τα εμπόδια στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν φαίνεται να τους ανησυχούν με αποτέλεσμα ράλι στο ΧΑ το προηγούμενο διάστημα, άνοδο των ομολόγων και κέρδη στις τραπεζικές μετοχές 

Οι επενδυτές «ποντάρουν» σε συμφωνία για το χρέος
Οι επενδυτές αντιπαρέρχονται τα διαφαινόμενα αδιέξοδα της αξιολόγησης και ποντάρουν σε μια συμφωνία επί της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, σημειώνει το Bloomberg, αποδίδοντας ακριβώς σε αυτό την άνοδο που σημειώνει τις τελευταίες ημέρες το Χρηματιστήριο.
Παρά το γενικότερο κλίμα που επικρατεί με τις συνεχείς απεργίες, όπως τη σημερινή 24ωρη του Δημοσίου τομέα για τις αλλαγές στα εργασιακά, η αισιοδοξία των επενδυτών για το θέμα του χρέους παραμένει αλώβητη.

Ως εκ τούτου, η ελληνική αγορά κάνει ράλι, με τις πολύπαθες τραπεζικές μετοχές να βλέπουν κέρδη, καθώς από τις 15 Νοεμβρίου έχουν άνοδο 30%, αλλά και τα ελληνικά ομόλογα να διανύουν τις καλύτερες μηνιαίες επιδόσεις από τον περασμένο Μάρτιο.
Κλείσιμο



«Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο των δανειστών», αναφέρει στο πρακτορείο ο καθηγητής του πανεπιστημίου Οικονομικών Αθηνών, Γιώργος Παγουλάτος. «Οι εσωτερικές εντάσεις είναι κάτι αναμενόμενο όσο πλησιάζει η συμφωνία, αλλά (οι κοινωνικές αντιδράσεις) δεν είναι και τόσο μεγάλες όσο ήταν σε άλλες περιόδους. Ο Τσίπρας είχε ήδη διαβεί τον Ρουβίκωνα σε άλλες, προηγούμενες αξιολογήσεις, άρα τώρα οι Έλληνες ξέρουν τι να περιμένουν», σημειώνει.
Ο Τσίπρας, συνεχίζει το δημοσίευμα, χρειάζεται ένα είδος νίκης που θα πουλήσει στον λαό ώστε να κρατηθεί στην εξουσία , με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η ΝΔ θα κέρδιζε μια άνετη νίκη αν γίνονταν τώρα εκλογές. Ερευνα της 7ης Νοεμβρίου που πραγματοποίησε το ΠΑΜΑΚ για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, έδωσε στη ΝΔ ποσοστό 30% έναντι 15% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν αποδειχθούν αληθινές οι αναφορές για συνάντηση των πιστωτών πριν το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου με αντικείμενο το ελληνικό χρέος, συνεχίζει το Bloomberg, «τότε αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δουν τους όρους επιτυχίας», σύμφωνα με τον κ. Παγουλάτο. Ενα καλό αποτέλεσμα για τον Τσίπρα ενδεχομένως περιλαμβάνει μεγαλύτερη βραχυπρόθεσμη ελάφρυνση χρέους από το αναμενόμενο και μια σε μεγάλο βαθμό συγκεκριμενοποίηση των όρων της μεσοπρόθεσμης ελάφρυνσης, ακόμα κι αν αυτό προϋποθέτει τη συνέχιση της συμμόρφωσης στα προαπαιτούμενα, συνεχίζει ο κ. Παγουλάτος.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης