Μίχαλος: Θνησιγενές το αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης

Μίχαλος: Θνησιγενές το αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης

Η συνταγή που εφαρμόζεται είναι λάθος και πρέπει να αλλάξει, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ 

Μίχαλος: Θνησιγενές το αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης
Την ανάγκη για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται από το πολιτικό σύστημα, τονίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε συνέντευξή του.

«Τα τελευταία έξι χρόνια σε αυτή τη διαρκή υφεσιακή κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία έχουμε επισημάνει ότι όταν μια λάθος συνταγή έχει εφαρμοστεί και δεν βλέπουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, επιτέλους ας κάνουμε την αλλαγή που πρέπει, προκειμένου να δούμε αποτέλεσμα», τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «SBC».

Κλείσιμο
Ο κ. Μιχαλος σχολιάζοντας το θέμα της υπερφορολόγησης ανέφερε: «Όταν κυριολεκτικά δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει την επόμενη μέρα, με μια εφαρμογή έκτακτων μέτρων - έχουμε δυο 2-3 τέτοιες περιπτώσεις, μόνο μέσα στο 2016-, πρέπει να αντιληφθεί το πολιτικό σύστημα ότι μια μικρομεσαία επιχείρηση για να μπορέσει να παραμείνει στη ζωή κάνει ένα προγραμματισμό. Όταν έρχονται εμβόλιμα κάποια πρόσθετα φορολογικά βάρη, είναι θνησιγενές το αποτέλεσμα».

Μέσα σε αυτή την κατάσταση ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε ότι «δεν υπάρχει κίνητρο για επένδυση, όχι μόνο ξένη δυνητικά, αλλά και εγχώρια» και ανέφερε ότι «σήμερα στην Ελλάδα, μια επιχείρηση, ανεξαρτήτου μεγέθους καλείται να πληρώνει το 52% των εσόδων της, όταν σε όμορες χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Κύπρος, αυτό κυμαίνεται από το 19% έως το 27%».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, τα βήματα που έχουν γίνει «δεν επαρκούν» και τόνισε ότι πρέπει να γίνει επιτέλους χάραξη ενός Εθνικού σχεδίου για την προσέλκυση επενδύσεων. Ο κ. Μίχαλος σημείωσε την ανάγκη να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή το κομμάτι των «κόκκινων δανείων», το οποίο όπως είπε θα δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης, ενώ ζήτησε την άμεση απλοποίηση των διαδικασιών για το επιχειρείν και μείωση της γραφειοκρατίας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης