Εμπλοκή στη συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου

Εμπλοκή στη συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου

Η θέση παραμένει κενή αφότου ο κ. Πιτσιόρλας ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Ανάπτυξης

Εμπλοκή στη συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου
Εμπλοκή παρουσιάστηκε στη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, οι εργασίες του οποίου θα ξεκινούσαν με την πλήρωση της θέσης του προέδρου του Ταμείου η οποία παραμένει κενή αφότου ο κ. Στ. Πιτσιόρλας ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, το μέλος του Συμβουλίου Άγγελος Βλάχος δήλωσε
Κλείσιμο
–προ ημερησίας διατάξεως- πως δεν μπορεί να συνεχίσει να παρίσταται στη διαδικασία, εάν δεν υπάρχει έγγραφο που να βεβαιώνει τη σύμφωνη γνώμη του μετόχου (δηλαδή του Υπουργείου Οικονομικών), αλλά και του Εποπτικού Συμβουλίου του Υπερταμείου στις επιχειρούμενες ενέργειες, επικαλούμενος ζήτημα νομιμότητας.

Λέγεται πως επικράτησε μεγάλη ένταση, καθώς ο κ. Βλάχος (που φήμες τον φέρνουν ως φαβορί για τη θέση του προέδρου στο ΤΑΙΠΕΔ) δέχτηκε σκληρές πιέσεις, ακόμη και επιθέσεις μέσα στο Συμβούλιο, προκειμένου να ανακαλέσει την απόφαση του αυτή.

Με δεδομένη την ύπαρξη μόνο τριών μελών στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ (μετά την πρόσφατη αποχώρηση Πιτσιόρλα), η ενέργεια αυτή ανέστειλε την εξέλιξη του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη συνέχεια ζητήθηκε εσπευσμένα σχετικό έγγραφο από το Υπ. Οικονομικών, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο, αλλά προκύπτει το ερώτημα γιατί το ΤΑΙΠΕΔ δεν είχε ζητήσει προκαταβολικά σχετική γνωμοδότηση επ' αυτού αλλά και εάν υπάρχει όντως ζήτημα στις σχέσεις του Ταμείου με το Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου το οποίο κάποιοι εντός ΤΑΙΠΕΔ θεωρούν αναρμόδιο να τους εποπτεύσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης