«Τρελό ράλι» ανόδου ελληνικών ναυτιλιακών στο αμερικανικό χρηματιστήριο λόγω Τραμπ

«Τρελό ράλι» ανόδου ελληνικών ναυτιλιακών στο αμερικανικό χρηματιστήριο λόγω Τραμπ

Ο Συμεών Παληός και ο Γιώργος Οικονόμου, οδηγούν την κούρσα - Ο δείκτης ναυλαγοράς ξηρού φορτίου έχει σπάσει τα φράγμα των 1.000 μονάδων γεμίζοντας αισιοδοξία την αγορά

«Τρελό ράλι» ανόδου ελληνικών ναυτιλιακών στο αμερικανικό χρηματιστήριο λόγω Τραμπ
Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες συνεχίζουν το ράλι ανόδου στην αμερικανική χρηματαγορά, ιδίως εκείνες που δραστηριοποιούνται στο ξηρό φορτίο. 

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε σημαντικές αντιδράσεις σηματοδοτώντας την άνοδο της τιμής των μετοχών  σε πολλούς κλάδους. Παράλληλα ο δείκτης ναυλαγοράς ξηρού φορτίου έχει σπάσει τα φράγμα των 1.000 μονάδων γεμίζοντας αισιοδοξία την αγορά αν  και πολλοί είναι εκείνοι που συστήνουν  αυτοσυγκράτηση.  Οι εξαγγελίες Τραμπ για δαπάνες υποδομών  έχει προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων συνδυασμό με την προοπτική επαναπατρισμού κεφαλαίων και μείωσης τη φορολογίας.  

Κλείσιμο
Η Diana Containership του Συμεών Παληού έχει εκτοξευθεί. Χθες είχε απόδοση 155,19% και σήμερα κινείται στο  46% φθάνοντας τα 9 δολάρια.
 
Η  Euroseas συμφερόντων Αριστείδη Πίττα, σημείωσε άνοδο κατά 97,51% χθες  στα 4,32 δολάρια,  τετραπλασιαστεί από την ημέρα της επικράτησης του  Tράμπ και  σήμερα είναι στο 30,74% στα 5,70 δολάρια.
 
Επίσης εντυπωσιακή είναι  η άνοδος της Dryships του Γιώργου Οικονόμου. Η τιμή της χθες ανέβηκε κατά 72,25% κλείνοντας στα 73,83 δολάρια και σήμερα κινείται ανοδικά κατά 58,5% έχοντας φθάσει τα 115,5 δολάρια το κομμάτι. Τα κέρδη της ξεπερνούν το 150%.
 
Η  Navios Maritime Partners, συμφερόντων Αγγελικής Φράγκου, κινήθηκε ανοδικά  με 15,3%, χθες και σήμερα είναι στο 15,64% στα 2,07 δολάρια.
 
Η  Danaos Corporation συμφερόντων Γιάννη Κούστα,  έκλεισε χθες  με 42,35% κέρδη στα 3,35 δολάρια, ενώ σήμερα είναι στα 4,11 δολάρια και κινείται ανοδικά 22,69%. Τα κέρδη της από τις 9 Νοεμβρίου διαμορφώνεται στο 50%.  

Η Globus Maritime Limited της οικογένειας Φειδάκη, εκτοξεύθηκε χθες κατά 71% στα 4,89 δολάρια από  1,69 δολάρια την 9η Νοεμβρίου  ποσοστό  190%.

Η μετοχή της Top Ships του Ευάγγελου Πιστιόλη έκλεισε χθες με άνοδο 57,65%  στα 5,36 δολάρια και  σήμερα  κινείται στα 6,67 με ποσοστό αύξησης 96,18%. Στις 9 Νοεμβρίου διαπραγματευόταν στα 2,26 δολάρια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης