Επενδυτικός «πυρετός» στην Αθήνα, αλλά το ξενοδοχειακό «στοκ» αυξήθηκε μόλις κατά 600 δωμάτια

Επενδυτικός «πυρετός» στην Αθήνα, αλλά το ξενοδοχειακό «στοκ» αυξήθηκε μόλις κατά 600 δωμάτια

Αυτό επισημαίνει στη σχετική ανάλυσή της για την πορεία της εγχώριας ξενοδοχειακής αγοράς το γ' τρίμηνο του έτους η γνωστή εταιρεία συμβούλων Gbr consulting, αποδίδοντας το γεγονός στο ότι οι συμφωνίες που κυοφορούνται αφορούν υφιστάμενες μονάδες ή ακίνητα που παραμένουν κλειστά και υπερέχουν αριθμητικά έναντι των πλάνων για νέα ξενοδοχεία

Επενδυτικός «πυρετός» στην Αθήνα, αλλά το ξενοδοχειακό «στοκ» αυξήθηκε μόλις κατά 600 δωμάτια
Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι δεδομένο για την Αθήνα, από τη στιγμή που η ζήτηση για τον προορισμό έχει σημειώσει σημαντική αύξηση το τελευταίο διάστημα, ωστόσο το ξενοδοχειακό «στοκ» παραμένει σχεδόν αμετάβλητο την τελευταία πενταετία.

Αυτό επισημαίνει στη σχετική ανάλυσή της για την πορεία της εγχώριας ξενοδοχειακής αγοράς το γ' τρίμηνο του έτους η γνωστή εταιρεία συμβούλων Gbr consulting, αποδίδοντας το γεγονός στο ότι οι συμφωνίες που κυοφορούνται αφορούν υφιστάμενες μονάδες ή ακίνητα που παραμένουν κλειστά και υπερέχουν αριθμητικά έναντι των πλάνων για νέα ξενοδοχεία.
Κλείσιμο

H Gbr κάνει εκτενή αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την ξενοδοχειακή αγορά στην Αττική:

Πρωταγωνιστούν φυσικά οι τρεις μεγάλες συμφωνίες που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες κι έχουν να κάνουν καταρχάς με την ολοκλήρωση της πώλησης του 88% του Αστέρα Βουλιαγμένης στην Apollo Investment, έναντι 393 εκατ. ευρώ. Ήδη το τουρκοαραβικό σχήμα βρίσκεται σε συζητήσεις με την Four Seasons για το συγκρότημα που θα ανακαινισθεί πλήρως και θα ξανανοίξει την άνοιξη του 2018, πριν τη διοργάνωση της μεγάλης έκθεσης των Ποσειδωνίων του Ιουνίου του 2018, η οποία αποφέρει έσοδα της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ στο συγκρότημα.

Η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού θα δώσει το τελικό πράσινο φως για τη μεταβίβαση του Hilton της Αθήνας- το οποίο πιθανότατα θα αλλάξει διαχειριστή, αφού πραγματοποιούνται ήδη συζητήσεις με την Mandarin Oriental Group- από την Alpha Bank στο επενδυτικό σχήμα των ομίλων Κωνσταντακόπουλου- Dogus έναντι 142 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, την άνοιξη του 2018 θα μπει η ταμπέλα της Marriott στο 5άστερο Metropolitan της Συγγρού, μετά από ανακαίνιση 15 εκατ. δολαρίων.

Όσον αφορά τις μονάδες που άλλαξαν χέρια ή σχεδιάζεται η επαναλειτουργία της η gbr consulting αναφέρει καταρχάς το 5άστερo Wyndham Grand Athens που ανοίγει με 273 δωμάτιατο Δεκέμβριο στην πλατεία Καραϊσκάκη, το διαγωνισμό για το La Mirage της Ομόνοιας που «τρέχει» ήδη το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, προκειμένου να μετατραπεί σε μονάδα 4 ή 5 αστέρων, τη λειτουργία ήδη από τις αρχές του Αυγούστου του Athens Tiare Hotel επίσης στην Ομόνοια με 111 δωμάτια και την απόκτηση του Eden Beach στην Ανάβυσσο από τον σαουδαραβικών συμφερόντων όμιλο Somewhere Hotels.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης