Μεικτές τάσεις στην Ασία με κέρδη στην Κίνα

Μεικτές τάσεις στην Ασία με κέρδη στην Κίνα

Κλειστές οι αγορές σε Ιαπωνία, Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ

Μεικτές τάσεις στην Ασία με κέρδη στην Κίνα
Μεικτή η εικόνα στο ξεκίνημα της εβδομάδας στις ασιατικές αγορές. Η πτώση της τιμής του αργού, συμπαρέσυρε τις μετοχές των μεγαλύτερων πετρελαϊκών εταιρειών της Αυστραλίας. Τα χρηματιστήρια σε Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία και Ταϊβάν παρέμειναν κλειστά λόγω αργίας.

Στην Αυστραλία, ο γενικός δείκτης ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,15% ή κατά 8,01 μονάδες στις 5.475,4 μονάδες, ενώ ο υποδείκτης για τις πρώτες ύλες είχε άνοδο 0,4%. Ο χρηματοοικονομικός τομέας σημείωσε άνοδο 0,47%, ωστόσο τα κέρδη του ASX200 αντισταθμίστηκαν από τις απώλειες που σημείωσε ο υποδείκτης των μετοχών ενέργειας, που έκλεισε στο -0,81%.

Κλείσιμο
Στις πετρελαϊκές της Αυστραλίας, η Santos υποχώρησε κατά 2,82%, η Oil Search κατά 1,46% και η Origin Energy κατά 1,07%. Η Australian Mines από την άλλη σημείωσε άνοδο 54,55% μετά την αναφορά του Reuters για deal εξαγορών.

Τα futures του αργού τύπου WTI υποχωρούν κατά 0,96% στα 49,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Βrent κινείται με απώλειες 0,89% στα 51,47 δολάρια το βαρέλι. Στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύεται κατά 0,10% ανακάμπτοντας από τις αρχικές απώλειες που βρέθηκαν να ξεπερνούν το 0,53%. Στην ηπειρωτική Κίνα, οι χρηματιστηριακοί δείκτες εκτοξεύτηκαν μετά την αργία της προηγούμενης εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,17% και ο Shenzhen καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,53%. Στην Ταϊλάνδη, ο SET σημειώνει απώλειες 3%, μετά την είδηση ότι η υγεία του 88χρονου βασιλιά Bhumibol Adulyadej βρίσκεται σε αστάθεια μετά από μια θεραπεία που ακολουθεί.

Τέλος η τιμή spot για τον χρυσό είχε ευμετάβλητες τάσεις, με άνοδο 0,43% στα 1.262,01 δολάρια η ουγγιλα, ενλω νωρίτερα είχε ενισχυθεί άνω του 1% στα 1.262,60 δολάρια/ουγγιά.

Πηγή: www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης