Ρεγκλινγκ: Γιατί το ευρώ είναι μια επιτυχία

Ρεγκλινγκ: Γιατί το ευρώ είναι μια επιτυχία

Ο επικεφαλής του ESM εξακολουθεί να πιστεύει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ενιαίο νόμισμα αποτέλεσαν επιτυχία για τη Γηραιά Ήπειρο

Ρεγκλινγκ: Γιατί το ευρώ είναι μια επιτυχία
"Η κρίση είναι παρελθόν", δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, στο περιθώριο της συνάντησης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Όπως τόνισε στο CNBC, οι οικονομολόγοι που προμηνύουν το τέλος του ευρώ δεν επικεντρώνονται στα γεγονότα. Ο Ρέγκλινγκ εξακολουθεί να πιστεύει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ενιαίο νόμισμα αποτέλεσαν επιτυχία για τη Γηραιά Ήπειρο.

Κλείσιμο
Ο Στίγκλιτς είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ότι χωρίς βαθιές μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να λειτουργήσει η ευρωζώνη. Δεν πιστεύει επίσης πως η ευρωπαϊκή πολιτική μπορεί να σώσει μακροπρόθεσμα την πάσχουσα Ένωση. "Γι' αυτό και η κοινή νομισματική ένωση πιθανόν να διαλυθεί τα επόμενα χρόνια. Τότε δεν θα υπάρχει πλέον ευρωζώνη με την σημερινή της μορφή", δήλωσε.

O Πολ Κρούγκμαν απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει εάν συνεχίζεται να ασκείται «γερμανική» οικονομική πολιτική, δηλαδή λιτότητα αντί επενδύσεων, ανέφερε πως «τότε θα έχουμε ένα πρόβλημα».

"Έχω συνηθίσει ν' ακούω τέτοιες προβλέψεις ανά τα χρόνια αλλά συνήθως πέφτουν έξω", πρόσθεσε.

"Αυτοί που κάνουν τέτοιες προβλέψεις, δεν έχουν εξετάσει τα γεγονότα, ότι δηλαδή έχουμε πραγματικά λάβει σημαντικά μέτρα για να βγούμε από την κρίση", δήλωσε.

"Οι αγορές, για παράδειγμα, δεν συμμερίζονται την άποψη αυτή. Διαφορετικά, θα βλέπαμε κάποια αντίδραση σ' αυτές. Πιστεύω όμως ότι οι αγορές καλά κάνουν και δεν μοιράζονται την άποψή τους".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης