Σχεδόν αμετάβλητες οι αμερικανικές μετοχές με το βλέμμα στην αγορά εργασίας

Σχεδόν αμετάβλητες οι αμερικανικές μετοχές με το βλέμμα στην αγορά εργασίας

Ο DOW υποχώρησε 0,07% στις 18.268,50 μονάδες ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,05% στις 2.160,77 μονάδες - Ο NASDAQ έχασε 0,17% στις 5.306,85 μονάδες

Σχεδόν αμετάβλητες οι αμερικανικές μετοχές με το βλέμμα στην αγορά εργασίας
Κοντά στο «αμετάβλητες» κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα κρίσιμα στοιχεία της Παρασκευής για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ο DOW υποχώρησε 0,07% στις 18.268,50 μονάδες ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,05% στις 2.160,77 μονάδες. Ο NASDAQ έχασε 0,17% στις 5.306,85 μονάδες.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι η αγορά εργασίας και η πορεία της ανεργίας αποτελούν έναν από τους βασικούς παράγοντες τους οποίους εξετάζει η Fed προκειμένου να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει ή όχι σε μία νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

«Η αγορά εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed», εκτιμά η Kim forrest, ειδική επί μετοχικών αγορών στην Fort Pitt Capital.

Το υπ. Εργασίας των ΗΠΑ θα ανακοινώσει το μεσημέρι της Παρασκευής τα στοιχεία για την ανεργία Σεπτεμβρίου, με τους αναλυτές να έχουν εκτιμήσει ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα υπήρξε δημιουργία 170.000 νέων θέσεων εργασίας, με το ποσοστό ανεργίας να παραμένει στο 4,9%.

Ξεπέρασε την Πέμπτη τα 50 δολάρια στο βαρέλι το αμερικανικό αργό, στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουνίου, καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα αποτελέσματα του τυφώνα Μάθιου και στο πόσο θα επηρεάσει την προμήθεια αργού στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ πράγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση των αποθεμάτων αργού.

Οι αμερικανικές προμήθειες έχουν σημειώσει συνεχή πτώση τις τελευταίες πέντε εβδομάδες ενώ ασθενείς είναι και οι εισαγωγές.

Το αργό WTI παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 61 σεντς ή 1,2% στα 50,44 δολάρια στο βαρέλι.

Πτώση άνω του 20% για τη μετοχή του Twitter, μετά από δημοσίευμα ότι οι τρεις κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες του κόσμου δεν ενδιαφέρονται για την εξαγορά του.

Στο 0,86% η απόδοση των 2ετών αμερικανικών ομολόγων στο 1,74% αυτή των 10ετών.

Τέσσερις μετοχές κατέγραφαν πτώση για κάθε τρεις που σημείωναν άνοδο.

Κάτω από τον κινητό μέσω όρο 200 ημερών για πρώτη φορά σε έξι μήνες ο χρυσός, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη πτώσης τις τιμές, ειδικά αν το κλίμα για την παγκόσμια οικονομία δεν είναι υπερβολικά απαισιόδοξο.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε πτώση 1,2% στα 1.253 δολάρια στην ουγγιά, κάτω από τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών των 1.256,12 δολαρίων στην ουγγιά. Το πολύτιμο μέταλλο δεν είχε υποχωρήσει κάτω από τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών από τις 2 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης