Με «μαχαίρι» 2,5 δισ. στις δαπάνες σώζει το ΥΠΟΙΚ το πρωτογενές πλέονασμα

Με «μαχαίρι» 2,5 δισ. στις δαπάνες σώζει το ΥΠΟΙΚ το πρωτογενές πλέονασμα

Με αυτό το μηχανισμό ο κρατικός προϋπολογισμός εμφάνισε στο τέλος Αυγούστου πρωτογενές πλεόνασμα 3,756 δισ. ευρώ έναντι στόχου 980 εκατ. ευρώ

Με «μαχαίρι» 2,5 δισ. στις δαπάνες σώζει το ΥΠΟΙΚ το πρωτογενές πλέονασμα
Το δικό του κόφτη προκειμένου να διασφαλίζει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα παραμένει σε υψηλά επίπεδα καθώς τα έσοδα κατέγραψαν μείωση κατά 1,8% σε επίπεδο οχταμήνου φαίνεται ότι έχει ενεργοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού τον Αύγουστο υπήρξε υποέκτελεση των δημοσίων δαπανών κατά 2,5 δισ. ευρώ, η οποία, όπως γράφουν τα ΝΕΑ, συνοδεύεται από μεγάλες αποκλίσεις στην εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Κλείσιμο

Με αυτό το μηχανισμό ο κρατικός προϋπολογισμός εμφάνισε στο τέλος Αυγούστου πρωτογενές πλεόνασμα 3,756 δισ. ευρώ έναντι στόχου 980 εκατ. ευρώ.

Η υστέρηση εσόδων του ΠΔΕ απορροια των καθυστερήσεων εισροών κοινοτικών πόρων φτάνει τα 1,048 δισ. ευρώ ενώ στο σκέλος των δαπανών το γεγονός ότι στο οκτάμηνο οι δαπάνες είναι μόλις 2,172 δισ. ευρώ αναδεικνύει το ορατό ενδεχόμενο περικοπών στο τέλος του έτους, όταν έχουν προϋπολογιστεί δαπάνες 6,750 δισ. ευρώ. Σε οκτώ μήνες δεν έχει απορροφηθεί ούτε το ένα τρίτο των προβλεπόμενων ετήσιων δαπανών, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης