«Τρύπα» μισό δισ. ευρώ στα έσοδα του κρίσιμου μήνα Ιουλίου

«Τρύπα» μισό δισ. ευρώ στα έσοδα του κρίσιμου μήνα Ιουλίου

Συρρικνώθηκε το "μαξιλαράκι" του α΄εξαμήνου, από 1 δισ. σε 617 εκατ. ευρώ - Παρά την υπεραπόδοση τους πρώτους μήνες, οι εισπράξεις του Ιουλίου βούλιαξαν κατά 10%

«Τρύπα» μισό δισ. ευρώ στα έσοδα του κρίσιμου μήνα Ιουλίου
Την μεγάλη υστέρηση εισπράξεων από φόρους και τελωνεία τον μήνα Ιούλιο, έναντι των στόχων του προϋπολογισμού, επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία εσόδων που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Το στοιχείο αυτό έχει τεράστια σημασία γιατί θα κρίνει τις οικονομικές εξελίξεις, αν μπορούν να εισπραχθούν τα φορολογικά βάρη ή και το αν θα ενεργοποιηθεί τελικά ο «κόφτης». Και όλα αυτά, για έναν πολύ απλό λόγο: από τον μήνα Ιούλιο ξεκινάει η πραγματικά μεγάλη «ανηφόρα» φορολογικών βαρών του β΄εξαμήνου -«ανηφόρα» που είναι κατά πολύ μεγαλύτερη κατά σχεδόν 40% (ή 7,5 δισ. ευρώ σε απόλυτα νούμερα) σε σχέση με όσα πλήρωσαν οι φορολογούμενοι στο α΄εξάμηνο της χρονιάς.

Κλείσιμο
Όπως ξεκάθαρα φαίνεται στους σχετικούς πίνακες για τον μήνα Ιούλιο:

- τα καθαρά έσοδα που εισέπραξε το δημόσιο από δασμούς και φόρους ήταν 9,63% χαμηλότερα από το στόχο του μηνός (-516,8 εκατ. ευρώ)

- τα συνολικά φορολογικά έσοδα ήταν κατά 6,04% χαμηλότερα από το στόχο του μηνός (-316,4 εκατ. ευρώ) αλλά η εφορία επέστρεψε και 180 εκατ. παραπάνω σε φόρους (από τα συνολικά 3,4 δισ. που πλήρωσαν με αυξήσεις σε προκαταβολές φόρων οι ιδιώτες αλλά τώρα έχουν λαμβάνειν από την ΓΓΔΕ).

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε πίνακες στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης