Τράπεζα της Αγγλίας: Μείωσε στο 0,25% το επιτόκιο

Τράπεζα της Αγγλίας: Μείωσε στο 0,25% το επιτόκιο

Aνακοίνωσε την έναρξη μιας νέας νομισματικής πολιτικήςπροκειμένου να σταματήσει το κατρακύλισμα της βρετανικής οικονομίας

Τράπεζα της Αγγλίας: Μείωσε στο 0,25% το επιτόκιο
Για πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) μείωσε το βασικό επιτόκιο στο 0,25% από 0,5% που ήταν προηγουμένως μείωσε τις προβλέψεις της για ανάπτυξης και ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας νομισματικής πολιτικής προκειμένου να σταματήσει το κατρακύλισμα της βρετανικής οικονομίας μετά από το δημοψήφισμα που διεξήχθη στη χώρα και στο οποίο αποφασίστηκε η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, αύξησε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων κατά 60 δισ. στερλίνες στα 435 δισ. από 375 δισ.

Κλείσιμο
Η BoE ανακοίνωσε δυο νέα προγράμματα –ένα αφορά την αγορά εταιρικών ομολόγων υψηλής κλάσης ύψους 10 δισ. στερλινών και το δεύτερο, το ύψος του οποίου μπορεί να αγγίξει τα 100 δισ. στερλίνες, αφορά στη διασφάλιση ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να δανείζουν ακόμα και μετά τη μείωση των επιτοκίων.

"Μετά από την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ισοτιμία έχει υποχωρήσει και οι προοπτικές για την ανάπτυξη βραχύ-μεσοπρόθεσμα έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά", αναφέρει χαρακτηριστικά η τράπεζα.

Σχετικά με την πορεία της βρετανικής οικονομίας, η BoE δήλωσε πως περιμένει να παραμείνει στάσιμη για το υπόλοιπο του 2016 και θα εμφανίσει χαμηλή ανάπτυξη σε όλο το επόμενο έτος.

Πηγή: www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης