«Βουτιά» 3,15% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

«Βουτιά» 3,15% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 551,64 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,15%. Ο δείκτης ftse25 έχασε 3,77% κλείνοντας στις 1464 μονάδες - Ο δε τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 8,8%

«Βουτιά» 3,15% στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Ξεπούλημα διαρκείας στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές προκαλεί η αναταραχή στην Ευρώπη, ύστερα από τα stress tests τα οποία αποκάλυψαν την “γύμνια” των τραπεζών στην Ευρώπη. 

Τα προβλήματα, όμως, είναι κοινά. Αν η ιταλική Monte Dei Paschi αντιμετωπίζει μια τεράστια τρύπα από “κόκκινα” δάνεια το ίδιο αντιμετωπίζουν και οι ελληνικές τράπεζες που διαθέτουν υψηλότατους δείκτες μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Αν όμως οι ξένες τράπεζες οδηγηθούν σε αυξήσεις κεφαλαίου οι ελληνικές ούτε διοικήσεις δεν διαθέτουν ακόμη  ( ορισμένες ) ενώ όλες δεν έχουν οριοθετήσει ακόμη τους στόχους για τα NPL'S.

Αν κοιτάξει κανείς τις αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών θα δεί ότι, με εξαίρεση την Alpha bank – η οποία κινείται με τιμή προς λογιστική αξία 0,28 – οι υπόλοιπες κινούνται απο 0,11 έως 0,18. Δηλαδή, ενώ οι αυξήσεις πραγματοποιήθηκαν σε τιμές 0,30 την λογιστική αξία  τώρα οι περισσότερες κινούνται 50% χαμηλότερα.

Σήμερα, όμως, η βουτιά  στην Ευρώπη επιτάθηκε απο την ανακοίνωση ότι, απο τις 8 Αυγούστου θα εξέλθουν από τον τον Δείκτη Eurostoxx 50 οι μετοχές της Deutsche banjk και της Credit Suisse. 

Η αγορά, λοιπόν, μετά την βουτιά στην Ευρώπη ξεκίνησε αρνητικά και μετά το μεσημέρι η πτώση εξελίχθηκε σε ξεπούλημα. 

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 551,64 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,15%. Ο δείκτης ftse25 έχασε 3,77% κλείνοντας στις 1464 μονάδες. Ο δε τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 8,8% 

Ξεπούλημα κυριολεκτικό στην Eurobank με πτώση 11,16%. Βουτιά 10,05% για την Εθνική Τράπεζα. Με πτώση 6,29% η Alpha bank στα 1,64 ευρώ. Βουτιά 12,33% η Tράπεζα Πειραιώς στα 0,128 ευρώ.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης