Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street εν αναμονή των στοιχείων για την ανεργία

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street εν αναμονή των στοιχείων για την ανεργία

Ο Dow Jones απόλεσε όλα τα αρχικά του κέρδη για να τερματίσει με πτώση 0,13% - Οριακή πτώση 0,09% για τον S&P 500 στις 2.097 μονάδες -  O Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,36% 

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street εν αναμονή των στοιχείων για την ανεργία
Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές στη Wall Street, καθώς η πτώση του πετρελαίου οδήγησε χαμηλότερα τους δεικτοβαρείς ενεργειακούς τίτλους, ενώ η προσοχή των επενδυτών είναι σταθερά προσηλωμένη στην ανακοίνωση της Παρασκευής για την πορεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones απόλεσε όλα τα αρχικά του κέρδη για να τερματίσει με πτώση 0,13% στις 17.895 μονάδες, με τις μετοχές των Chevron, Exxon Mobil και UnitedHealth να εμφανίζουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Κλείσιμο
Οριακή πτώση 0,09% για τον S&P 500 στις 2.097 μονάδες, ο οποίος ενδοσυνεδριακά κατόρθωσε να ξεπεράσει το ψυχολογικό φράγμα των 2.100 μονάδων, ενώ αντίθετα με θετικό τέμπο κινήθηκε η υψηλή τεχνολογία, καθώς ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 4.876 μονάδες.

Συμβολή στην πτώση της Wall Street είχε η «βουτιά» σχεδόν 5% για το πετρέλαιο, με το αμερικανικό αργό να φθάνει στα 45,15 δολάρια, μετά την ανακοίνωση της ΕΙΑ η οποία έδειξε ότι τα αμερικανικά αποθέματα υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 2,2 εκατ. βαρέλια, δηλαδή χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν την πτώση στα 2,3 εκατ. Παράλληλα την Τετάρτη το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο είχε εκτιμήσει ότι είχε εκτιμήσει ότι η υποχώρηση είχε αγγίξει τα 6,7 εκατ. βαρέλια.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο θετική ήταν η ανακοίνωση του ADP, καθώς τον Ιούνιο στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ δημιουργήθηκαν 172.000 θέσεις εργασίας, έναντι 159.000 που ήταν η εκτίμηση, ενώ οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας έφθασαν στις 254.000.

Σταθεροποιητική πορεία για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 0,58%, του 10ετούς στο 1,38% και του 30ετούς στο 2,13%.

«Η έλλειψη στοιχείων δημιουργεί αβεβαιότητα στις αγορές. Τουλάχιστον η ανακοίνωση για την αγορά εργασίας θα δώσει στους επενδυτές κάτι για να ασχοληθούν», εκτίμησε ο Bill Stone, επικεφαλής επενδύσεων στην PNC Asset Management.

Στο δύο προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSΕ, με τον δείκτη «φόβου» VIX να κινείται ελαφρώς υψηλότερα, φθάνοντας στο 15,89, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε υποχωρήσει στο 14,41 δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Ιουνίου.

Πηγή: Newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης