Fitch: Τα capital controls μπορούν να χαλαρώσουν από τα τέλη του 2016

Fitch: Τα capital controls μπορούν να χαλαρώσουν από τα τέλη του 2016

«Κατά την άποψή μας, το οικονομικό και το πολιτικό περιβάλλον παραμένουν εύθραυστα και η εμπιστοσύνη δεν έχει επιστρέψει ακόμη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα», σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης

Fitch: Τα capital controls μπορούν να χαλαρώσουν από τα τέλη του 2016
Την πιθανότητα να χαλαρώσουν οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) στις ελληνικές τράπεζες, από τα τέλη του 2016, επεσήμανε σε έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Οι ελληνικές αρχές, σημειώνει ο οίκος, είναι πιθανόν να περιμένουν την περαιτέρω βελτίωση στην καταναλωτική και επενδυτική εμπιστοσύνη, πριν χαλαρώσουν ουσιαστικά τα capital controls.

«Τα capital controls θα μπορούσαν να χαλαρώνουν σταδιακά από τα τέλη του 2016, εάν το πολιτικό και το λειτουργικό περιβάλλον είναι σταθερό και η Ελλάδα συνεχίζει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, κατά την άποψή μας», αναφέρει ο οίκος.

Κλείσιμο
«Κατά την άποψή μας, το οικονομικό και το πολιτικό περιβάλλον παραμένουν εύθραυστα και η εμπιστοσύνη δεν έχει επιστρέψει ακόμη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα», σημειώνει ο οίκος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης