Σταθεροποιητικές κινήσεις στην Ευρώπη - Ράλι για τα ομόλογα

Σταθεροποιητικές κινήσεις στην Ευρώπη - Ράλι για τα ομόλογα

Οι δεσμεύσεις των κεντρικών τραπεζών ότι θα χαλαρώσουν τη νομισματική τους πολιτική έχουν δώσει ώθηση στο επενδυτικό κλίμα ωστόσο, τα οφέλη από τις πληροφορίες αυτές δέχονται κυρίως τα ομόλογα

Σταθεροποιητικές κινήσεις στην Ευρώπη - Ράλι για τα ομόλογα
Σταθεροποιητικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εναλλαγές προσήμων, βάζοντας τέλος στο ράλι.

Οι δεσμεύσεις των κεντρικών τραπεζών ότι θα χαλαρώσουν τη νομισματική τους πολιτική έχουν δώσει ώθηση στο επενδυτικό κλίμα ωστόσο, τα οφέλη από τις πληροφορίες αυτές δέχονται κυρίως τα ομόλογα. Ο κεντρικός διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, άφησε να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια τους επόμενους μήνες, ενώ την ίδια στιγμή, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed δεν πρόκειται να αυξήσει άμεσα τα επιτόκια. Η ΕΚΤ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξετάζει διάφορα εργαλεία χαλάρωσης, και ειδικά των κανόνων αγοράς ομολόγων, αποσυνδέοντας το ΑΕΠ της εκάστοτε χώρας από το ποσοστό αγορών των ομολόγων της.

Κλείσιμο
«Το κλίμα για περισσότερη χαλάρωση έχει διαχυθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και γι' αυτό το λόγο οι αποδόσεις κινούνται υψηλότερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κρίση έχει μετατραπεί σε ευκαιρία, αλλά η αίσθηση του κατεπείγοντος που επικρατεί στις κεντρικές τράπεζες θα ανοίξει το δρόμο για πολιτικές ακόμα πιο φιλικές προς την αγορά» σχολιάζει ο Juichi Wako, αναλυτής της Nomura Securities Co.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 υποχωρεί οριακά 0,1% έχοντας νωρίτερα ενισχυθεί 0,6%. Οι τεχνολογικές και οι χρηματοοικονομικές μετοχές υποχωρούν, ενώ την ισορροπία κρατούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες που καταγράφουν κέρδη. Σε εβδομαδιαία βάση ο Stoxx 600 ενισχύεται 2,9%.

Η συντονισμένη δράση που αρχίζει να διαφαίνεται από τις κεντρικές τράπεζες έχει βοηθήσει να επανέλθει η ισορροπία και η ομαλότητα στις αγορές. Μετά το δημοψήφισμα, χάθηκαν εν μέσω του διήμερου sell off περίπου 4 τρισ. δολάρια, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να έχουν ανακάμψει μόλις στο μισό έκτοτε.

Ο FTSE 100 ενισχύεται 0,35% στις 6.527 μονάδες, ο DAX καταγράφει άνοδο 0,12% στις 9.692 μονάδες, ο CAC 40 κινείται με οριακές διακυμάνσεις στις 4.234 μονάδες, ο IBEX κινείται με κέρδη 0,1% στις 8.180 μονάδες και ο FTSE MIB με πτώση 0,83% στις 16.063 μονάδες.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης