Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ποια ανάπτυξη; Σχεδιασμένη Δημιουργική Αναρχία»

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ποια ανάπτυξη; Σχεδιασμένη Δημιουργική Αναρχία»

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ποια ανάπτυξη; Σχεδιασμένη Δημιουργική Αναρχία»
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) η παρουσίαση του βιβλίου των Αντώνη Ζαΐρη και Γιώργου Σταμάτη «Ποια Ανάπτυξη; Σχεδιασμένη δημιουργική αναρχία» των εκδόσεων Ι. Σιδέρης. 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Κλείσιμο
Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ.: Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Κωστής Χατζηδάκης Αντιπρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, πρώην Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γιώργος Προβόπουλος Πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Χρήστος Μπγιάλας, Οικονομολόγος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών.

Μετά την ολοκλήρωση των αρχικών τοποθετήσεων, οι δημοσιογράφοι κ.κ.: Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Επίτιμος Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Χρήστος Κώνστας, Δημοσιογράφος στο ACTION24 και στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Δημοσιογράφος στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, παράλληλα με τον κριτικό σχολιασμό τους, υπέβαλαν ερωτήσεις στους ομιλητές και τους συγγραφείς. 

Την εκδήλωση και την μακρά συζήτηση που προέκυψε συντόνισε ο κ. Γιάννος Γραμματίδης Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Από την εκδήλωση έγινε καταφανές ότι το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα μας, ιδιαίτερα σήμερα, προσπαθώντας να βγούμε από την εθνική καταστροφή των τελευταίων χρόνων, είναι η διαμόρφωση των προϋποθέσεων και του περιβάλλοντος για μια υγιή, δημιουργική και διαχρονική ανάπτυξη, για το καλό όλης της ελληνικής κοινωνίας.
 
Οι άξονες στους οποίους κινήθηκε η συζήτηση ήταν ότι δεν υπάρχει ευημερία χωρίς παραγωγή, δεν υπάρχει κοινωνική φροντίδα χωρίς πλούτο, δεν υπάρχει δικαιοσύνη χωρίς ισότητα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς ζήτηση και κατανάλωση και βεβαίως δεν υπάρχουν όλα αυτά μέσα σε ένα πελατειακό πολιτικό σύστημα του οποίου οι παθογένειες πρέπει να θεραπευτούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης