Reuters: Η ΕΚΤ δύσκολα θα εγκρίνει επαναφορά του waiver

Reuters: Η ΕΚΤ δύσκολα θα εγκρίνει επαναφορά του waiver

Οι ελληνικές τράπεζες - και όχι μόνο - περιμένουν με αγωνία τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, καθώς ενδεχόμενο επιστροφής του waiver θα σημάνει πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό

Reuters: Η ΕΚΤ δύσκολα θα εγκρίνει επαναφορά του waiver
Ως απίθανο χαρακτηρίζουν το ενδεχόμενο η ΕΚΤ
να εγκρίνει στη σημερινή της συνεδρίαση την επαναφορά του waiver, πηγές της τράπεζας σε δηλώσεις τους στο Reuters.

Κλείσιμο
Αιτία το γεγονός ότι ελληνική κυβέρνηση και θεσμοί δεν έχουν κατορθώσει να συμφωνήσουν σε όλα και ως εκ τούτου να υπάρξει ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Οι ελληνικές τράπεζες και όχι μόνο περιμένουν με αγωνία τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, καθώς ενδεχόμενο επιστροφής του waiver θα σημάνει πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό.

Μάλιστα σε ανάλυσή της η Bank of America Merill Lynch υποστήριξε ότι η επαναφορά του waiver σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες για πρώτη φορά θα έχουν πρόσβαση σε δανεισμό με μηδενικά επιτόκια, ενώ βάσει των υπολογισμών των αναλυτών της BofA διαθέτουν ενέχυρα (collaterals) αρκετά ώστε να αντλήσουν έως και 27 δισ. ευρώ από τις δημοπρασίες (TLTROs) που πραγματοποιεί η ΕΚΤ.

Μία εκ των πηγών που μίλησε στο Reuters τόνισε ότι η επαναφορά του waiver θα λάβει χώρα μόνο όταν υπάρξει πλήρης συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, κάτι το οποίο δεν αποκλείεται να συμβεί την επόμενη εβδομάδα όταν υπάρχει τακτική συνεδρίαση του EuroWorking Group, προκειμένου να προετοιμαστεί το τακτικό Eurogroup που πραγματοποιείται στις 16 Ιουνίου.

Πηγή: Newmoney.gr




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης